KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact

Adviseur

Frederique Uyterlinde

Frederique is adviseur bij KWINK groep. Haar focus ligt op het uitvoeren van evaluatieonderzoeken. Ze past deze expertise toe voor Rijksoverheid, provincies en gemeenten, in verschillende sectoren en op uiteenlopende thema’s binnen de publieke sector.

Achtergrond

Frederique heeft een achtergrond in de psychologie (Universiteit Leiden) en in de bestuurskunde (Universiteit Utrecht). De bestuurskunde is een vakgebied waar verschillende disciplines in samenkomen en dit kenmerkt ook de aanpak van Frederique: graag benadert ze maatschappelijke vraagstukken vanuit verschillende perspectieven.

Frederique heeft bij KWINK groep ruime ervaring op gedaan in het onderzoeken en evalueren van overheidsinstanties. Zo evalueerde ze de Douane, het KNMI en Zorginstituut Nederland (ZiN). Centraal staat bij deze onderzoeken vaak de doeltreffendheid en doelmatigheid van de organisaties. Ook richtte Frederique zich vaak op de governance van zbo’s en agentschappen, bijvoorbeeld bij het CBS, de RVO en Rijkswaterstaat.

Frederique heeft ook regelmatig evaluaties uitgevoerd overheidsbeleid. Voorbeelden daarvan zijn de Green Deal Aardgasvrije Wijken, de Wet Huis voor klokkenluiders, en de bibliotheekwet (Wsob).

Bel Frederique als je met een enthousiaste en toegewijde adviseur wil nadenken over een maatschappelijk vraagstuk en daarbij een open en analytische blik kunt gebruiken.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten