KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact

Adviseur

Frederique Uyterlinde

Frederique is sinds 2018 adviseur bij KWINK groep. Haar interesse ligt bij het onderzoeken van complexe maatschappelijke vraagstukken. Daarbij is ze gedreven om na te denken over oplossingen die bijdragen aan een toekomstbestendige samenleving.

Achtergrond

Frederique heeft bij KWINK groep ruime ervaring op gedaan in het onderzoeken en evalueren van overheidsinstanties. Zo evalueerde ze de Douane, het KNMI en Zorginstituut Nederland (ZiN). Centraal staat bij deze onderzoeken vaak de doeltreffendheid en doelmatigheid van de organisaties. Ook richtte Frederique zich vaak op de governance van zbo’s en agentschappen.

Frederique heeft ook regelmatig evaluaties uitgevoerd overheidsbeleid. Voorbeelden daarvan zijn de Green Deal Aardgasvrije Wijken, de Wet Huis voor klokkenluiders, en de bibliotheekwet (Wsob).

Frederique heeft een achtergrond in zowel de psychologie als de bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Daarna volgende zij een tweejarig masterprogramma European Governance aan University College Dublin (Ierland) en de Universiteit Utrecht (Nederland). Naast haar werk als adviseur bij KWINK groep, is Frederique bestuurslid van het Young Consulting Netwerk. Een netwerk met als doel het verbinden en samenbrengen van jonge adviseurs.

Bel Frederique als je met een enthousiaste en toegewijde adviseur wil nadenken over een maatschappelijk vraagstuk en daarbij een open en analytische blik kunt gebruiken.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten