KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact

Adviseur

Sterre Wolthuizen

Sterre is adviseur bij KWINK groep. Ze heeft een brede interesse in maatschappelijke vraagstukken en is graag bezig met het vinden van passende oplossingen voor complexe situaties. Sterre wordt enthousiast wanneer zij zich kan verdiepen in nieuwe onderwerpen en wanneer zij kan bijdragen aan het vergroten van maatschappelijke waarde.

Achtergrond

Sterre studeerde International Relations and International Organization aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hierbij richtte ze zich op hedendaagse onderwerpen, zoals de energietransitie, de veiligheidssector en de situatie in Afghanistan. Door deze interesses specialiseerde Sterre zich met haar master in het Midden-Oosten. Hierbij kwam ze in contact met Nederlands beleid gericht op het Midden-Oosten, onderzocht ze relaties tussen verschillende landen en organisaties en deed ze kennis op over verschillende culturen en religies. Haar interesse ging hierbij vooral uit naar het Midden-Oosten vanuit de Nederlandse context.

Tijdens haar studies heeft Sterre veel ervaring opgedaan met kwalitatief onderzoek. Zo heeft ze onder andere een evaluatieonderzoek uitgevoerd naar het inburgerings- en integratieproces van Syriërs in een gemeente. Daarnaast schreef ze mee aan een analyseformat voor het creëren van meer bewustwording van culturele verschillen en het vergroten van sociaal-culturele expertise bij officieren voor het ministerie van Defensie. Tijdens haar werkzaamheden bij KWINK groep blijft Sterre zich met veel enthousiasme verdiepen in uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten