KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact

Associate

Paul van Dijk

Paul is als associate verbonden aan KWINK groep. Paul en KWINK groep werken regelmatig samen aan onderzoek en advies binnen het thema toezicht. Voorbeelden zijn de evaluatie van DNB en AFM en de evaluatie van de Kansspelautoriteit.

Achtergrond

Tot 2013 was Paul werkzaam als hoofd Communicatie van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarvoor leidde hij de afdeling Strategie & Communicatie bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa, nu ACM). Eerder werkte hij als wetgevingsjurist en als beleidsadviseur en projectleider bij het ministerie van Economische Zaken. Hij studeerde journalistiek en rechten in Tilburg.

Paul is adviseur en (interim) manager in de driehoek van regulering, toezicht en communicatie. Hij legt de verbinding tussen strategie, positionering en profilering. Zijn belangstelling richt zich op vraagstukken van legitimiteit en draagvlak, op de relatie tussen overheid en burgers en bedrijven, op mogelijkheden en beperkingen van regulering en toezicht, op transparantie en op de functie van communicatie in organisaties. Paul is gespecialiseerd in – de organisatie van – (markt)toezicht en nam het initiatief tot de websites markttoezicht.nl en toezichttafel.nl.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten