KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact

Adviseur

Niek de Vreeze

Niek is adviseur bij KWINK groep. Hij heeft een politicologische en planologische achtergrond en heeft een speciale interesse voor de rol die de overheid speelt, kan spelen of zou moeten spelen rondom maatschappelijke vraagstukken. Zijn drijfveer is om door onderzoek en advies bij te dragen aan een duurzame en eerlijke toekomst.

Achtergrond

Niek werkt als onderzoeker en adviseur bij KWINK groep, nadat hij hier in 2021 stage heeft gelopen. Hij maakt zich graag nieuwe thema’s eigen, en vindt het leuk om complexe dossiers helemaal te doorgronden. Hij houdt van de uitdaging om van een complex onderwerp een voor iedereen begrijpelijk verhaal te maken.  

Niek volgde van 2016 tot 2020 de bachelor Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarop volgde hij in 2020-2021 de master Urban and Regional Planning aan dezelfde universiteit. De combinatie van zowel politiek-bestuurlijke kennis als kennis over ruimtelijke ordening past Niek in veel projecten toe.  

Bij KWINK groep evalueerde Niek onder andere het geluidbeleid van het ministerie van IenW, de Roadmap Digitaal Veilige Hard- en Software van het ministerie van EZK en het functioneren van RVO. Ook monitorde hij bijvoorbeeld de voortgang in de OV-sector, inventariseerde hij de status quo op het gebied van circulariteit in de OV-sector en deed hij een onderzoek naar erfgoed bij grootschalige woningbouw.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten