KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

Start onderzoek naar subsidieregeling Pitcher Perfect 010

Een cultuurbeleid met, voor en door elke Rotterdammer dát is waar de gemeente Rotterdam naar streeft. De focus ligt op het toegankelijk, bereikbaar en uitdagend maken van cultuur in de breedste zin van het woord. Sinds 2019 bestaat de subsidieregeling Pitcher Perfect 010. KWINK groep is gestart met de evaluatie van deze regeling.

12 oktober 2021

Over de subsidieregeling

De subsidieregeling Pitcher Perfect 010 is een innovatieve vorm van incidentele projectfinanciering voor Rotterdammers die niet terecht kunnen bij andere cultuurregelingen van de gemeente. Twee keer per jaar organiseert de gemeente een pitchavond waarbij makers, initiatiefnemers en ondernemers projecten aan elkaar presenteren. Tijdens deze avond geven deelnemers punten aan projecten op basis waarvan de subsidieverdeling plaatsvindt door het college. Elke deelnemer maakt kans op een subsidie van € 10.000, met als maximaal uit te geven bedrag per avond € 90.000.

Evaluatie van de subsidieregeling

De gemeente Rotterdam heeft KWINK groep gevraagd deze subsidieregeling te evalueren en aanbevelingen te doen voor de toekomst. We kijken onder andere naar de resultaten en werkwijze van de subsidieregeling. We beginnen met het bijwonen van een pitchavond! Daarnaast voeren we een documentstudie uit en spreken we met deelnemers, aanvragers, makers, culturele instellingen en de gemeente Rotterdam. Wil je op de hoogte blijven van dit onderzoek? Of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact op met Lara Janssen (ljanssen@kwinkgroep.nl).

Ervaring evalueren subsidieregelingen

KWINK groep heeft veel ervaring met het evalueren van subsidieregelingen en de culturele sector. Voorbeelden hiervan zijn de evaluatie van de internationaliseringsregeling van het Fonds Podiumkunsten, de evaluatie van Stichting Cultuur Eindhoven en de evaluatie van het Atelier en broedplaatsenbeleid.  We bundelden daarnaast hier onze kennis over onderzoek doen naar subsidies en subsidieregelingen.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten