KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

Stage bij KWINK groep: onze nieuwe stagiairs!

Ieder halfjaar verwelkomen we bij KWINK groep twee nieuwe stagiairs. Op 1 september zijn Nina en Martijn begonnen met hun stage bij KWINK groep. Tijdens hun stage werken ze mee aan onze projecten en voeren ze een eigen intern project uit. We spraken hen over de start van hun stage en wat ze hopen te leren in hun tijd bij KWINK.

6 oktober 2022

Welkom! Hoe hebben jullie je eerste drie weken bij KWINK ervaren?

Nina: Dankjewel! Heel leuk en lichtelijk hectisch. We kwamen hier werken op het moment dat het derde lustrum werd gevierd, dus naast het opstarten van de inhoudelijke taken werd ons ook gevraagd om hierbij te helpen. Het was ontzettend leuk om op die manier ook nog een steentje bij te dragen aan zo’n mijlpaal. Verder help ik nu mee aan ontzettend leuke projecten en zijn alle collega’s top.

Martijn: Bedankt! We begonnen op het juiste moment. Op de eerste dag was de locatiebekendmaking van de Global, en we konden ook al snel het lustrum vieren. Daarnaast kon ik meteen aan de slag met het doen van onderzoek én zelfs al met het schrijven van stukken voor de Handreiking Informatiepunten Digitale Overheid. Het werk is zeker wennen, maar het is heel leuk dat ik al zo snel al een rol kan spelen in een project en in het maken van een eindproduct.

Wat gaf voor jullie de doorslag om stage bij KWINK te gaan lopen?

Nina: Kevin gaf tijdens de Carrièreweek van de Universiteit Leiden, waar ik mijn master volg, een praatje over KWINK groep. Tijdens deze presentatie over de organisatie gaf hij toelichting over het werk dat KWINK doet. Hier werd ik ontzettend enthousiast van. Niet alleen omdat je bezig bent met maatschappelijke vraagstukken, maar ook omdat het bedrijf er heel gemoedelijk uit zag. Verder wist ik alleen dat ik interesse had om iets met beleid wilde doen, maar nog niet specifiek aan welke kant van het proces. Daarom ben ik blij dat ik in mijn projecten nu een inventarisatie én een evaluatie doe, waardoor ik deze verschillende kanten kan verkennen.

Martijn: Ik wilde me graag oriënteren op werk binnen de publieke sector. Ik kwam bij toeval een vacature van KWINK groep tegen en ik woonde een informatiebijeenkomst bij. Ik werd enthousiast van de variëteit aan onderwerpen en de verschillende invalshoeken van waaruit je die onderwerpen mag onderzoeken. Daarnaast kreeg ik, op basis van deze bijeenkomst, meteen een goed gevoel bij de sfeer binnen KWINK groep.

Aan welke projecten werken jullie mee?

Nina: Ik help momenteel bij het onderzoek inventarisatie Werkprogramma erfgoed en woningbouw van het ministerie van OCW en andere projecten. De projecten zijn ontzettend verschillend in onder andere grootte en aan welke kant van het beleidsproces het plaatsvindt, maar belangrijker nog: de onderwerpen sluiten aan bij mijn eigen interesses, waardoor ik zeer blij ben met deze projecten.

Martijn: Ik help dus bij de Handreiking Informatiepunten Digitale Overheid. In opdracht van de VNG schrijven we een Handreiking om gemeenteambtenaren te informeren over de Informatiepunten. Daarnaast ondersteun ik ook andere onderzoeken.

Martijn, jij roeit op hoog niveau. Hoe combineer je dat met je full-time stage bij KWINK?

Martijn: Het is lastig, maar het adagium is: vroeg uit bed! Ik train ofwel ’s ochtends om 06.30u. voordat ik van Rotterdam naar Den Haag vertrek, of ik ga vroeg naar kantoor zodat ik ’s avonds op tijd terug ben om te trainen. Soms doe ik het allebei. Om dat vol te houden, train ik wel iets minder dan ik gewend ben. Verder is het natuurlijk zoals altijd belangrijk om genoeg te slapen en goed te eten (dat is de collega’s inmiddels ook al opgevallen).

Nina, wij zagen een interessante bijbaan op je CV: je bent singer-songwriter. Heel ander werk dan wat wij bij KWINK doen! Wat neem je mee uit die ervaring in je stage bij KWINK?

Nina: Ik heb tijdens het schrijven van muziek en songteksten met anderen geleerd om snel te schakelen en om nieuwe ideeën te opperen. Op het moment dat het idee voor een nummer niet overeenkomt met wat een artiest voor ogen had, is het zaak dat je zo snel mogelijk iets nieuws bedenkt zodat je hopelijk wel tot een demo van een nummer kunt komen. De muziekwereld is namelijk erg hard; wanneer je niet goed genoeg bent dan zijn er genoeg andere schrijvers in jouw plaats. Benieuwd naar muziek waar ik aan heb meegewerkt? Luister hier naar een van mijn nummers.

Maar om terug te komen op je vraag: ik hoop dat ik die creativiteit en flexibiliteit kan meenemen in de projecten waar ik in zit, zodat we tot een beter eindproduct kunnen komen.

Wat hopen jullie in ieder geval te leren tijdens deze stage?

Nina: Ik hoop naast de ‘standaard’ dingen zoals het verbeteren van schrijven, samenwerken in een project etc., ook mezelf te kunnen ontwikkelen op persoonlijk vlak binnen een werksfeer. Zeker in een stage is het niet erg om fouten te maken, omdat dit leermomenten zijn. Nu wil ik niet meteen zeggen dat ik hoop heel veel fout te doen, maar wel dat ik mij comfortabel genoeg voel om dingen te proberen die ik in eerste instantie niet zo snel zou doen of waar ik weinig ervaring in heb.

Martijn: Ik hoop een goed beeld te krijgen van het adviesvak en de publieke sector, en te ontdekken of het bij me past. Daarnaast hoop ik me te ontwikkelen in (onder meer) onderzoeken, schrijven en samenwerken. Daarnaast heb ik gemerkt dat een nieuwe omgeving altijd gepaard gaat met nieuwe uitdagingen. Door die uitdagingen leer je jezelf kennen en weet je waar je je in de toekomst verder op kunt ontwikkelen. Klinkt wat wollig, maar dat hoop ik bij KWINK ook te doen!

Elk half jaar verwelkomt KWINK groep nieuwe stagiairs. Ook geïnteresseerd? Hou dan onze website in de gaten!

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten