KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

TrendMonitor Audiovisuele Collecties 2022 gepubliceerd

De TrendMonitor Audiovisuele Collecties 2022 is gepubliceerd. Dit is de vierde TrendMonitor en geeft een overzicht van de stand van zaken wat betreft audiovisueel materiaal bij collectionerende instellingen in Nederland. KWINK groep voerde eerder ook de TrendMonitor Audiovisuele collecties 2020 uit.

22 juni 2023

De TrendMonitor is online in te zien. De uitkomsten van dit onderzoek zijn richtinggevend voor zowel de activiteiten van Beeld & Geluid als die van AVA_Net, het netwerk van audiovisuele collectiehouders in Nederland. Ook dienen de uitkomsten van de TrendMonitor als staalkaart en graadmeter voor de gezondheid en beschikbaarheid van de geluiden en bewegende beelden die ons nationale geheugen vormen.

Achtergrond TrendMonitor

Beeld & Geluid levert als landelijk knooppunt voor de audiovisuele en mediasector binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed een actieve bijdrage aan de Nationale Digitale Strategie, in het bijzonder rondom de duurzaamheid en toegankelijkheid van media en audiovisueel erfgoed.

Ervaring KWINK groep

KWINK groep heeft veel ervaring op het gebied van monitoring, zoals de monitor Greenports en de Toekomstbeeld OV 2040. Daarnaast doen we veel op het gebied van media, in allerlei vormen. Zo zijn wij momenteel bezig met het opstellen van een handreiking voor gemeenten, die zich richt op de aanwijzingsprocedure van lokale publieke omroepen. Neem contact met ons op als je benieuwd bent naar ons werk en onze expertises!

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten