KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Handreiking aanwijzing lokale publieke omroep voor gemeenten

Lokale media spelen een cruciale rol in de informatievoorziening binnen een gemeente. In elke gemeente kan slechts één lokale omroep aangewezen worden. De komende jaren zijn er meer dan 100 gemeenten waar een lokale omroep aangewezen moet worden. Om duidelijkheid te geven over dit proces laat de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG) een handreiking opstellen. KWINK groep stelt deze handreiking op.

30 november 2022

Bij de aanwijzing van een lokale omroep zijn verschillende landelijke en lokale partijen betrokken. Om een handreiking te schrijven die recht doet aan de rollen van al deze partijen voeren de onderzoekers gesprekken met de belangrijkste stakeholders. Denk aan het Commissariaat voor de Media, de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO), de ministeries van OCW en BZK en natuurlijk met gemeenten en lokale omroepen.

We horen graag van zoveel mogelijk gemeenten hun ervaring met het aanwijzingsproces. Daarom organiseren we in de middagen van 17 en 19 januari 2023 een aantal online werksessies. We organiseren zowel een sessie voor raadsleden als voor gemeenteambtenaren uit alle Nederlandse gemeenten. Het doel van de sessies is om opvattingen over en ervaringen met het aanwijzingsproces op te halen. Zo hopen we de handreiking zo passend mogelijk te maken bij de gemeentelijke werkpraktijk. Bent u hierin geïnteresseerd? Meld u dan aan via deze link.

Ervaring lokale omroep

KWINK groep heeft ruime ervaring met onderzoek op het gebied van cultuur en media. Eerder voerde KWINK groep de procesevaluatie uit van de aanwijzing van de lokale publieke omroep in Amsterdam. In 2021 onderzocht KWINK groep in opdracht van de NLPO het verloop van streekomroepvorming. Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact op met een van onze adviseurs!

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten