KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Inzicht

Van stagiair naar adviseur: Lara en Niek toen en nu

Twee jaar geleden begon Lara als stagiaire bij KWINK, een jaar geleden begon Niek als stagiair bij KWINK. Inmiddels werken ze allebei enige tijd als adviseur. In dit artikel gaan Lara en Niek in gesprek over hun ervaringen bij KWINK.

3 oktober 2022

Niek: ‘Ha Lara, inmiddels ben je twee jaar geleden begonnen bij KWINK als stagiaire, hoe kijk je terug op deze periode en wat heeft je het meest verrast aan het werken bij KWINK?’

Lara: ‘De afgelopen twee jaar waren heel bijzonder en intensief met, heel cliché, ups en downs. Toen ik mijn stage twee jaar geleden begon zaten we in een lockdown, en nu gaat het leven weer ‘gewoon’ door. In de afgelopen twee jaar ben ik bovendien afgestudeerd én begonnen aan mijn eerste echte baan bij KWINK als adviseur. Voor de baan bij KWINK ben ik uiteindelijk van Nijmegen naar Den Haag verhuisd. Allemaal heel grote en levensveranderende gebeurtenissen dus.

Om eerlijk te zijn heeft KWINK mij eigenlijk niet meer verrast. Ik wist na mijn stageperiode dat ik bij KWINK op mijn plek was en het is alleen maar leuker geworden het afgelopen jaar. Heel stom om te zeggen, maar ik heb eigenlijk vooral mezelf verrast. Ik ben in twee jaar van een onzekere stagiair naar een zelfverzekerde junior gegaan, die weet hoe ze bijvoorbeeld een offerte in elkaar moet zetten en een gesprek kan leiden. Dit had ik twee jaar geleden nóóít gedacht.’

Lara: ‘En wat is voor jou het grootste verschil tussen Niek de stagiair en Niek de junior adviseur?’

Niek ‘Het grootste verschil zijn de verantwoordelijkheden die je hebt. Waar je als stagiair nog vooral een projectteam ondersteunde, heb je als junior adviseur je eigen taken en verantwoordelijkheden. Dat voelt heel goed. Als ik nu een project afrond voelt het ook echt als een teamprestatie waar ik mijn eigen bijdrage aan heb geleverd. Daarnaast is het erg leuk om te merken dat je groeit in je rol. Dingen die ik een paar maanden geleden nog moeilijk of spannend vond, gaan me nu steeds makkelijker af. Het schrijven van een offerte of het leiden van een gesprek zijn daar inderdaad goede voorbeelden van!’

Niek: ‘Toen ik net begon werkte we allemaal vanwege Covid-19 overwegend thuis. Hoe heb jij dit ervaren en hoe is het werken voor jou veranderd nu we geen beperkingen meer hebben?’

Lara: ‘Mijn stageperiode heb ik voornamelijk vanuit thuis meegemaakt. Ook al kon dit af en toe eenzaam zijn, heb ik mijn stageperiode eigenlijk heel positief afgesloten en heb ik het idee dat ik, ondanks de restricties, KWINK en mijn collega’s goed heb leren kennen. Ik ben nu vooral heel blij met de vrijheid die we hebben. Het feit dat ik nu kan kiezen of ik een dag thuiswerk of op kantoor, ervaar ik echt als heel positief.

Verder is het natuurlijk echt heel leuk dat steeds meer bijeenkomsten en interviews weer fysiek zijn, nu kan ik er eindelijk achter komen hoe al die imposante ministeriegebouwen er vanbinnen uitzien!’

Lara: ‘En jij? Wat zijn wat jou betreft de voor- en nadelen van hybride werken?’

Niek: ‘Het grootste voordeel voor mij is dat ik niet verplicht iedere dag naar kantoor moet. Ik woon momenteel in Diemen, en iedere dag naar kantoor reizen zou voor mij écht veel tijd kosten. Dat ik nu ongeveer de helft van de tijd thuis kan werken zorgt ervoor dat ik buiten werk om ook nog genoeg tijd over hou voor andere leuke dingen. Een nadeel is dat nu online bijeenkomsten vaak strak achter elkaar gepland worden: een begeleidingscommissie tot 11:00 en een teamoverleg om 11:00. Dat zorgt ervoor dat je soms heel snel moet schakelen en weinig tijd over houdt voor een kop koffie tussendoor!’

Niek: ‘Wat is jouw leukste herinnering van de afgelopen twee jaar?’

Lara: ‘Pff, dat vind ik echt lastig. Het moment dat ik te horen kreeg dat ik een contract zou krijgen was heel bijzonder. Maar alle sociale activiteiten die we het afgelopen jaar gedaan hebben, staan op een gedeelde eerste plek. Ik heb ontzettend genoten van de Global naar Gent, de Spring Break die ik samen met Michelle heb georganiseerd, maar ook alle spontane borrels van het afgelopen jaar staan goed in mijn geheugen gegrift.’

Lara: ‘Wat is jouw hoogtepunt geweest sinds je adviseur bent bij KWINK?’

Niek: ‘De momenten die jij noemt deel ik allemaal! Wat ik ook een erg bijzonder moment vond, was toen het eerste onderzoek waar ik aan heb meegewerkt naar de Tweede Kamer werd gestuurd. Dat ging om een onderzoek naar participatie bij hernieuwbare energie op land. Ik vond het een heel bijzonder gevoel dat na vijf jaar studeren en onderzoek doen dat niet verder komt dan het bureau van je docent, je werk eindelijk daadwerkelijk ergens landt. Of er iets mee gedaan zal worden, dat valt uiteindelijk natuurlijk nog te bezien!’

Niek: ‘Wat zou je willen zeggen tegen de Lara die ruim twee jaar geleden kwam solliciteren?’

Lara: ‘Geniet van de dingen die goed gaan en stress niet te veel over de dingen die niet helemaal gaan zoals gepland.’

Lijkt het je ook leuk om bij KWINK groep te werken? We zoeken regelmatig nieuwe collega’s. Houd daarvoor onze website in de gaten! 

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten