KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

Webinar over kansen voor adviescolleges

KWINK groep onderzocht de afgelopen jaren verschillende adviescolleges. Adviescolleges zijn vaak een minder bekend onderdeel van het Nederlandse openbaar bestuur. Zij adviseren aan de regering of aan de Staten-Generaal over toekomstig beleid of wetgeving maar ook over de uitvoering van beleid. Deze adviesorganen hebben een onafhankelijke positie en kunnen vaak zowel gevraagd als ongevraagd adviseren. Op dinsdag 28 juni organiseren we een gesprek over kansen voor adviescolleges.

8 juni 2022

KWINK groep onderzocht de afgelopen jaren verschillende adviescolleges zoals de Gezondheidsraad en de Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur. Ondanks verschillen over de onderwerpen van advies, omvang en taken zijn er ook overeenkomsten te vinden. In de sessie gaan we in gesprek over kansen voor de toekomst die wij zien voor adviescolleges

Tijdens de bijeenkomst gaan we in op verschillende onderzoeken die we hebben uitgevoerd. We lichten een aantal van onze lessen uit. Daarnaast gaan we graag in gesprek met anderen die werkzaam zijn bij een adviescollege of juist bij departementen die de adviezen ontvangen. Hoe kijken zij aan tegen deze lessen? Wat zien ze in hun werkpraktijk? Wat zijn kansen en uitdagingen voor de toekomst?

De webinar over kansen voor adviescolleges vindt plaats op 28 juni en start om 16.00 uur. Het gaat om een hybride bijeenkomst. U bent van harte welkom om langs te komen op ons kantoor in Den Haag (Nassaulaan 1) of digitaal aan te sluiten. Aanmelden kan via deze link.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten