KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

Van stagiairs naar directie

KWINK groep bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit niet zomaar voorbij te laten gaan, blikken we de komende weken terug op een aantal mooie momenten in de geschiedenis van KWINK. We gaan in gesprek met verschillende medewerkers van KWINK. Vandaag spreken Janine en Pauline met elkaar over hun tijd bij KWINK: van stagiairs naar directie.

6 september 2022

Jullie zijn allebei begonnen als stagiair bij KWINK. Waarom koos jij voor een stage bij KWINK?

Pauline: Toen ik aan mijn master begon wist ik nog totaal niet wat ik na mijn afstuderen wilde gaan doen. Ik wilde daarom tijdens mijn master vooral graag een keer bij een bedrijf kijken. Eigenlijk maakte het me niet zoveel uit waar ik stage zou gaan lopen. Bij KWINK kon ik het schrijven van mijn scriptie combineren met een stage en de inhousedag vond ik heel leuk, dus die twee dingen gaven de doorslag.

Janine: Voor mij was dat iets anders. Ik had tijdens mijn studie Bestuurskunde al eens stage gelopen bij een overheidsorganisatie. Ik was op zoek naar iets meer dynamiek en wilde graag werken aan verschillende projecten. En bij KWINK sprak de omvang van het bureau aan!

Hoe kijken jullie terug op jullie tijd als stagiairs?

Janine: Het voelt als heel lang geleden! Ik liep in 2013 stage. De tijd vloog voorbij. Ik moest mijn scriptie schrijven in combinatie met het werken in projecten, dat was pittig. De projecten waren natuurlijk ook veel interessanter dan in mijn eentje de scriptie schrijven. Ik was blij en verrast dat ik bij KWINK mocht blijven.

Pauline:  Dat voelt inderdaad lang geleden, voor mij was het in 2014. Ik vond het best een spannende tijd, de wereld van het openbaar bestuur was heel nieuw voor me en ik vond de onderzoeken waar ik aan mee werkte best ingewikkeld. Maar ik vond het ook heel leuk, omdat ik goede begeleiding (onder andere van Janine!) kreeg en ik steeds meer merkte dat de evaluaties en onderzoeken me goed lagen. En net zo belangrijk was dat de sfeer op kantoor heel goed was en ik met hele leuke collega’s kon werken.

Na jullie stages bleven jullie beiden werken als adviseurs. Wanneer wist je dat KWINK voor jou niet slechts een ‘eerste baan’ was, maar de real deal?

Pauline: Ik kan niet één moment aanwijzen, en ik geloof daar eigenlijk ook niet zo in. Ik dacht juist: zolang ik de meeste dagen met plezier naar mijn werk ga, zit ik op de goede plek. En dat is nog steeds zo!

Janine: Helemaal eens! Ik vond het zo leuk dat ik werd gevraagd na mijn stage om te komen werken als adviseur dat ik dat gewoon ben gaan doen. En zo vliegen de jaren voorbij. Belangrijk voor mij is om steeds even in te checken bij mezelf of het nog past en of er nog genoeg uitdagingen en mogelijkheden zijn om te ontwikkelen. Tot nu toe is dat steeds het geval geweest.

In 2019 werden jullie gevraagd om het directeurschap van Rogier over te nemen. Waar wilden jullie op inzetten als directie en hoe is dat tot uiting gekomen?

Janine: Ik vond en vind het nog steeds heel dapper van de andere partners bij KWINK dat ze het aandurfden om zo’n jong duo aan het roer te zetten. Dat gaf ontzettend veel vertrouwen. Omdat Pauline en ik beiden al flink wat jaren bij KWINK werkten hadden we zelf duidelijk waar onze behoeften lagen en waar we naartoe wilden bij KWINK. Als ik één ding moet noemen, dan is dat dat we als directie wilden inzetten op meer aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers. Wat daarmee samenhing is dat we ook qua omvang moesten groeien en dat is aardig gelukt in onze tijd als directie.

Pauline: Ja, en het tweede wat we belangrijk vonden was dat we als directie meer wilden doen met alle ideeën die we binnen KWINK hebben, bijvoorbeeld over het doorontwikkelen van onze methoden voor evaluaties. Het is altijd lastig om aan dat soort dingen aandacht te besteden, omdat de projecten altijd voorgaan. Dus zijn we gaan werken met kringen en een productaanjager, en dat helpt enorm om onze ideeën uit te werken en er ook mee naar buiten te gaan.

Hoe denken jullie dat KWINK er over 5 jaar uitziet?

Pauline: Ik denk dat we dan met meer mensen zijn, en hoop dat er verder niet zo veel veranderd is. Ik hoop dat de sfeer en de manier van werken met elkaar hetzelfde blijven en dat we nog even enthousiast en nieuwsgierig onderzoeken aan het uitvoeren zijn.

Janine: Ik hoop ook vooral op een club met enthousiastelingen die graag met elkaar onderzoeken uitvoeren. Van nieuwe onderwerpen leren kennen tot bestaande onderwerpen diepgravend onderzoeken voor de publieke sector!

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten