KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Een Theory of Change voor het Huidfonds

“Ik vind het belangrijk om iets te betekenen voor ‘de maatschappij’”, antwoordt Pauline Modderman op de vraag waarom ze dit jaar een project is gestart voor het Huidfonds. “Er zijn veel organisaties die baat hebben bij onderzoek en advies, maar die onvoldoende financiële middelen hebben.” Het Huidfonds gaf in de lente van 2018 aan de […]

17 oktober 2018

“Ik vind het belangrijk om iets te betekenen voor ‘de maatschappij’”, antwoordt Pauline Modderman op de vraag waarom ze dit jaar een project is gestart voor het Huidfonds. “Er zijn veel organisaties die baat hebben bij onderzoek en advies, maar die onvoldoende financiële middelen hebben.” Het Huidfonds gaf in de lente van 2018 aan de behoefte te hebben om hun impact inzichtelijk te maken. Pauline heeft het Huidfonds daarom begeleid bij het opstellen van een Theory of Change. Deze opdracht voerde zij uit in het kader van de KWINK Foundation.

“Ik was blij dat ik gevraagd werd om het project voor het Huidfonds te doen, omdat dit precies een project is waarbij we een maatschappelijke organisatie helpen met hetgeen wij als KWINK groep goed kunnen.” Dit enthousiasme werd ook opgemerkt door Jantine van ’t Klooster, de directeur van het Huidfonds: “Het is heel erg leuk om samen te werken met goede professionals waarvan je ook merkt dat zij echt enthousiast zijn, dat is toch anders dan wanneer je iemand inhuurt. Het zorgt voor een bepaalde energie die heel leuk is.” Het volledige interview met Jantine van ’t Klooster vindt u hier.

De Theory of Change is opgesteld in samenwerking met het Huidfonds en uiteindelijk verwerkt in het beleidsplan van de organisatie. “Wanneer je een Theory of Change opstelt, mag je in de organisatie duiken en in kaart brengen wat de logica is tussen de activiteiten die uitgevoerd worden en de beoogde impact. Een complex klusje. Samen met het Huidfonds spraken we over alle activiteiten die ze hebben ondernomen. Omdat we het Huidfonds nog niet zo goed kenden, konden we vragen stellen die hen weer aan het denken zetten”, vertelt Pauline.

Pauline geeft aan dat zij het leerzaam vond om kennis te maken met de activiteiten en werkzaamheden van maatschappelijke organisaties. “Wanneer je voor een maatschappelijke organisatie werkt, leer je dat er in de praktijk weinig tijd is om stil te staan bij veranderlogica. Alle tijd die er is, wordt gestoken in activiteiten die bijdragen aan het ideële doel. Het werkt daarom goed om een manier te zoeken waarbij je nadenkt over de Theory of Change (dit helpt immers bij het daadwerkelijk maken van impact), terwijl je niet te veel tijd vraagt van de organisatie.”

KWINK groep zal ook in de toekomst projecten uitvoeren voor ideële organisaties in het kader van de KWINK Foundation, waarbij wij samenwerken met Impact Matters. Impact Matters heeft tot doel medewerkers uit het bedrijfsleven op een inspirerende manier bij duurzaam ondernemen te betrekken, waardoor ideële organisaties de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben om hun missie te realiseren.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten