KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

Toekomst van KWINK groep

Dit jaar viert KWINK groep zijn 10-jarig bestaan. Een mooie gelegenheid om terug te kijken, maar nog leuker om met elkaar vooruit te kijken. Wat gaat KWINK groep de komende jaren doen? Welke opdrachten lijken ons interessant, met welke methoden zouden we graag werken en binnen welke sector willen we aan de slag? Kortom, waar […]

2 oktober 2017

Dit jaar viert KWINK groep zijn 10-jarig bestaan. Een mooie gelegenheid om terug te kijken, maar nog leuker om met elkaar vooruit te kijken. Wat gaat KWINK groep de komende jaren doen? Welke opdrachten lijken ons interessant, met welke methoden zouden we graag werken en binnen welke sector willen we aan de slag? Kortom, waar gaat u KWINK groep de komende jaren tegenkomen?

Lustrum Blogpost rijtje

“Mij kom je tegen in projecten binnen de zorgsector,” geeft Annelies (partner) aan. “Ik zou graag nog meer projecten in de onderwijssector willen doen. Ik vind onderwijsinstellingen heel leuke plekken om rond te lopen, dus ik zou het bijvoorbeeld leuk vinden om een onderzoek voor een hogeschool te doen,” vertelt Pauline (adviseur). “Ik zou nog wel eens een gemeente willen helpen op het gebied van gezond gewicht en meer bewegen. Of het voorkomen van eenzaamheid,” vertelt Bill (partner).

“En,” besluit Annelies, “verder ben ik bij elk onderwerp –waar ik daarvoor nog niks vanaf wist- weer als een kind zo enthousiast om me erin te mogen storten. Dat is eigenlijk niet van een thema of sector afhankelijk.”

Den Haag – Georgië – Londen

Anderen weten precies wat ze in de toekomst bij KWINK groep willen gaan doen. “Mijn droomproject speelt zich af in een regio of land in ontwikkeling,” begint Jan Jacob (adviseur) enthousiast. “Onze opdrachtgever, de European Bank for Reconstruction and Development, heeft ons gevraagd in nauwe samenwerking met lokale partijen een strategie te ontwikkelen voor het verduurzamen van de landbouw in een economisch achtergebleven regio in Georgië. Na enkele maanden onderzoek, waarvan vier weken veldwerk, presenteren we ons eindrapport eerst op de eigen boerderij van de voorzitter van de lokale vereniging van boeren, terwijl we tot onze knieën in de klei staan. Na de presentatie drinken we, bij wijze van afsluiting, Georgische wijn uit een hoorn van een rund. De volgende ochtend vliegen we  door naar Londen om ook op het hoofdkantoor van de EBRD onze bevindingen te presenteren.”

Freek (adviseur) heeft andere toekomstplannen: “mij lijkt het interessant om op basis van (grote hoeveelheden) data voorspellingen te maken van de implicaties van beleid. Daarbij spreken thema’s met een technisch karakter mij het meest aan, bijvoorbeeld infrastructuur, telecom, duurzaamheid, energie of mobiliteit.”

Fotografie, conceptontwikkeling en investeren in de toekomst

Lisa, sinds april werkzaam als adviseur bij KWINK groep vertelt: “ik zou graag een keer een project doen waar ik fotografie in kan zetten als onderzoeksmethode, waarbij ik werknemers of andere stakeholders hun ervaringen en wensen laat verbeelden. Een onderwerp wat ik daarvoor interessant zou vinden is inrichting en gebruik van de leefomgeving: natuur en stedelijke gebieden. Verder zou ik vanuit een perspectief van governance en circulaire economie projecten willen opzetten op het gebied van mode/kleding en kringloop. Bijvoorbeeld een fair practice of duurzaamheidsmonitor ontwerpen en implementeren.”

Maarten (partner) voegt toe: “van de advies- en onderzoektrajecten, naar concepten en ideeën ontwikkelen en ‘in de markt’ zetten. En misschien ook wel mee-investeren als die kans zich voordoet. Het onderwerp maakt me eigenlijk niet zoveel uit; ik kan van veel dingen enthousiast worden, zolang het idee maar goed is en we iets of iemand ‘echt’ verder kunnen helpen.”

Jakar besluit het dromen over de toekomst: “ooit zou ik graag op boardroom- of ministerniveau strategische adviezen uitbrengen. Waar je met creatieve oplossingen moet komen om veranderingen teweeg te brengen, die een positieve invloed hebben op de samenleving en de planeet.”

Lustrum Blogpost rijtje

Zelf betere ideeën voor een volgend KWINK-project? Laat het ons weten.

Meer over het 10-jarig bestaan van KWINK groep? Klik hier.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten