KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

Meet de nieuwe KWINKers!

In 2023 zijn maar liefst zes mensen bij KWINK begonnen, waarvan 5 als adviseur en 1 als office-manager. Hoog tijd voor een introductierondje van onze nieuwe medewerkers dus! We spraken ze in een kort interview om ze wat beter te leren kennen.

25 januari 2024

Allemaal nog welkom bij KWINK! Om maar mee te beginnen: wie ben je en wat deed je voordat je bij KWINK kwam werken?

Bob: Tijdens mijn bachelor Communicatie in Tilburg, waar ik mijn gehele studietijd heb gewoond, kwam ik er achter dat mijn passie bij de publieke sector ligt. Ik ben daarom begonnen aan de master Beleid en Politiek aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Bij deze master heb ik het schrijven van mijn scriptie gecombineerd met een stage bij KWINK. Dit beviel zo goed, dat ik na mijn afstuderen en prettige stage in september aan de slag ben gegaan als adviseur.

Sterre: Ik ben dus Sterre, en voordat ik bij KWINK ben begonnen met mijn eerste échte baan, heb ik de bachelor internationale betrekkingen en de master Midden-Oosten studies afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna heb ik eerst nog een mooie reis gemaakt door Midden- en Zuid-Amerika voordat ik het werkende leven bij KWINK ben begonnen.

Thomas: Na mijn master Internationale Betrekkingen ben ik gestart als trainee bij VNG, waar ik gedurende twee jaar bij het ministerie van EZK, BZK en de Nationale ombudsman als onderzoeker gewerkt. Mijn voorliefde voor de publieke sector werd in deze periode bevestigd, waardoor ik besloot bij KWINK te solliciteren en ik sindsdien hier met veel plezier werk!

Lotte: Van huis uit ben ik jurist. Na een bachelor Rechtsgeleerdheid en een master Informatierecht was ik nog niet uitgeleerd en besloot ik om mijn interesse in de publieke sector te combineren met het juridische aspect door de tweejarige post-master opleiding te volgen aan de Academie voor overheidsjuristen in Den Haag. Gelijktijdig begon ik te werken bij een uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van VWS. Daar heb ik ruim drie jaar gewerkt voordat ik eind 2023 de overstap heb gemaakt naar KWINK.

Bas: Ook ik heb eerdere werkervaring. Ik ben afgestudeerd in biologie en filosofie en heb daarna eerst een tijd bij de GGD gewerkt tijdens de COVID-19 crises. Daarna heb ik gekozen voor het strategisch adviesvak voor de publieke sector bij mijn vorige werkgever, waar ik gemeenten en ministeries over vraagstukken op het grensvlak van financiën en beleid adviseerde. Dit vak beviel goed, en ik besloot om dit door te zetten als adviseur bij KWINK.

Nina: Ik heb de bachelor Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam afgerond, en ben momenteel bezig met het afronden van mijn master Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Ik heb tijdens mijn bachelor stagegelopen bij KWINK groep als adviseur, maar het werk bij KWINK bevalt zo goed dat ik ben doorgerold als part-time office manager.

Hoe zijn de eerste weken en/of maanden bevallen?

Bob: De stage en de eerste maanden als junior adviseur zijn voorbij gevlogen! Het werk bij KWINK is erg afwisselend door de verschillende projecten waarmee je bezig bent. Hierdoor is elke dag anders en gaat het nooit vervelen. Daarnaast werk je ook met ontzettend leuke collega’s in een fijne en vriendelijke sfeer, wat het werken nog leuker maakt!

Bas: Ja, wat mij vanaf de eerste kennismaking opviel was de prettige en vriendelijke sfeer die KWINK kenmerkt. We zijn bovendien een relatief kleine organisatie waardoor je elkaar snel leert kennen. Je draait ook meteen mee in meerdere projecten en je wordt gecoacht in je onderzoeks- en adviesvaardigheden, waardoor je in de eerste maanden al ontzettend snel kan ontwikkelen.

Lotte: Het is mij ook ontzettend goed bevallen! Ik had het geluk dat ik vóór mijn officiële start al mee mocht op de Global in de Ardennen. Daar heb ik iedereen al goed leren kennen en de sfeer kunnen proeven – en die was heel goed! – waardoor het vanaf de eerste werkweek al vertrouwd voelde!

Thomas: Mijn eerste jaar is ook werkelijk voorbij gevlogen! Dit komt mede doordat ik afgelopen jaar ook nog eens vader ben geworden van lieve kleine Philip. Ik kreeg vanuit KWINK de optie om 5 weken aansluitend aan zijn geboorte volledig doorbetaald verlof op te nemen, waar ik KWINK nog steeds erg dankbaar voor ben. Het werk bevalt goed en ik heb al diverse uiteenlopende onderwerpen mogen verkennen.

Waarom koos je ervoor om adviseur te worden en waarom bij KWINK? Wat sprak je aan van ons werk?

Lotte: Het feit dat je bij KWINK de kans krijgt om in verschillende onderwerpen te duiken sprak mij erg aan. Daarnaast is het de missie van KWINK om zich in te zetten voor een sterke publieke sector, en ik vind het mooi om daar tijdens mijn werk mee bezig te zijn.

Sterre: Voor mijn masterscriptie voerde ik evaluatieonderzoek uit naar inburgering en integratie van Syriërs in een gemeente. Dit vond ik ontzettend leuk en interessant om te doen, dus toen ik aan het zoeken was naar een baan en ik zag dat KWINK soortgelijk werk deed, was ik meteen enthousiast. Nadat ik bij de inhouse dag was geweest voelde het meteen goed, ook qua sfeer en collega’s. Daarnaast sprak het maatschappelijke aspect en het werken voor een sterkere publieke sector mij erg aan.

Bob: Tijdens mijn master kwam ik erachter dat ik het doen van onderzoek in de publieke sector ontzettend leuk vind. Door de variatie aan soorten evaluaties en onderzoeken dat KWINK doet wordt mijn brede interesse en nieuwsgierigheid steeds geprikkeld.

Bas: Wat mij aansprak in het adviesvak is dat je in heel diverse onderwerpen kunt verdiepen en tegelijkertijd iets kan betekenen voor maatschappelijke organisaties. Door de nadruk op het onderzoek doen, probeer je met je team in een (evaluatie)vraagstuk de onderste steen boven te halen.

Thomas: Ik sluit mij hierbij aan! Ik was in mijn baan op zoek naar afwisseling, verdieping en een link met de publieke sector. Al deze zaken heb ik bij het werk van KWINK gevonden!

En Nina, jij bent office manager. Wat vind je het leukste aan je baan?

Nina: Het is ontzettend divers werk en heel erg hands-on; ik ren de hele dag het kantoor door om dingen te regelen en mensen te helpen. Ook vind ik het erg fijn dat het concrete werkzaamheden zijn die ik moet uitvoeren, waardoor je letterlijk het werk kan afvinken en je met een voldaan gevoel naar huis gaat aan het eind van de dag. Als laatste vind ik het fijn dat het werk wat ik doe ontzettend gewaardeerd wordt door collega’s; als office manager ben je echt een essentieel onderdeel van KWINK.

Wat is jouw favoriete manier om te ontspannen na een werkdag of werkweek?

Bob: Na een werkdag vind ik het leuk om lekker te koken en daarna mijn lievelingsprogramma te kijken: De Slimste Mens. Als dit niet op is, sluit ik mijn werkdag altijd af met Nieuwsuur en/of de Maarten van Rossem Podcast.

Nina: Ik vind het heel lekker om naar een dans- of yogales te gaan, te zingen en teksten te schrijven. Daarnaast ga ik graag naar concerten en houden mijn vrienden van koken, dus eet ik daar graag mee. Maar soms is het ook gewoon lekker om op de bank YouTube of een documentaire te kijken.

Sterre: In mijn vrije tijd ben ik aan het volleyballen, spreek ik af met vrienden of lees ik graag een boek. Daarnaast bezoek ik graag leuke marktjes, concerten en festivals, en ben ik graag buiten. Niet erg origineel, maar wel heel leuk! Oh, en KWINK heeft een boot en SUPs, dus ik kan niet wachten tot we die weer kunnen gebruiken.

En als laatste: waar zouden we je ’s nachts wakker voor mogen maken?

Thomas: Haring! Vooral de Hollands Nieuwe, de allereerste die je proeft zonder uitjes.

Bas: Ik zet hoog in: voor een mooie reis wil ik wel wakker worden.

Sterre: Voor lieve honden, goede chocola of een mooie hike in de natuur stap ik met liefde uit bed.

Lotte: Oef, het liefst helemaal niet haha! Maar voor een leuk evenement of uitstapje zet ik graag vroeg de wekker!

 

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten