KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

Van stagiair naar adviseur

In februari is Niek gestart als onze nieuwste junior adviseur. Daarvoor liep Niek stage bij KWINK groep. In dit artikel blikt Maria met Niek terug op zijn stageperiode en kijken ze vooruit naar de aankomende tijd. 

4 februari 2022

Maria: Wat leuk dat jij adviseur bij KWINK groep wordt, Niek! Afgelopen maanden heb je stage gelopen bij KWINK, hoe heb je dit ervaren en waarom heb je besloten om te blijven?

Klopt inderdaad. Afgelopen september ben ik bij KWINK groep begonnen als stagiair. Na mijn afstuderen was het best zoeken naar wat ik wilde gaan doen. Toen kwam ik KWINK groep tegen. Ik werd meteen enthousiast van het soort werk dat KWINK doet. Ik heb een master planologie gevolgd. KWINK leek mij een mooie uitdaging om mijn kennis te verbreden en me meer te richten op de bestuurlijke kant van maatschappelijke vraagstukken. En dat enthousiasme, dat is gebleven. De soort projecten die we doen en daarnaast de sfeer met collega’s maakt dat ik enorm veel plezier heb in het werken bij KWINK.

 

Maria: Wat goed om te horen! Wat is je grootste les van de afgelopen maanden?

Alhoewel ik een achtergrond heb in de planologie en politicologie, ging er afgelopen maanden echt een wereld voor me open voor wat betreft het openbaar bestuur. Ik heb enorm veel geleerd over de werking van bijvoorbeeld uitvoerende organisaties en de hedendaagse uitdagingen waarvoor het openbaar bestuur in Nederland staat. Daarnaast heb ik mij binnen een aantal projecten inhoudelijk verdiept. Zo heb ik meegewerkt aan een onderzoek naar participatie bij hernieuwbare energie op land, de Monitor Toekomstbeeld OV2040 en een onderzoek naar het borgen van zachte waarden binnen ruimtelijke ontwikkeling. Zodoende heb ik ook veel geleerd van hele specifieke thema’s waar ik van tevoren nog relatief weinig kennis van had.

 

Maria: Naast meewerken in projecten hebben stagiairs ook altijd een interne opdracht. Jouw project ging over uitdagingen in het Nederlands openbaar bestuur. Kan je wat meer over jouw opdracht vertellen?

Aangezien ik mijn scriptie al had geschreven voordat ik aan deze stage begon, heb ik afgelopen maanden een intern project uitgevoerd. Voor dit project heb ik op basis van wetenschappelijke- en vakliteratuur intern het gesprek gevoerd over spanningen bij het uitvoeren van beleidsevaluaties. Alvast een kleine teaser: binnenkort zal ik samen met Pauline hier opvolging aan geven naar buiten toe. Hou onze website in de gaten voor meer!

 

Maria: Spannend! Wat wil je bereiken in de aankomende tijd als adviseur bij KWINK? 

Het doel is natuurlijk om mij verder te ontwikkelen als onderzoeker en adviseur. Hierin heb ik de afgelopen maanden al stappen gezet, maar er valt ook nog een heleboel te leren. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een onderzoeksopzet of het uitvoeren van een documentanalyse en interviews. Er zitten een aantal mooie projecten aan te komen. Ik kijk er naar uit om mij binnen die projecten te blijven ontwikkelen!

KWINK groep verwelkomt met plezier Niek de Vreeze als adviseur!

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten