KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Evaluatie Green Deals van start

KWINK groep voert in opdracht van het ministerie van Economische Zaken de evaluatie van de Green Deals uit. Bedrijven, maatschappelijke organisaties of lagere overheden kunnen sinds 2011 een Green Deal aangaan met de Rijksoverheid. Binnen een Green Deal helpt de Rijksoverheid partijen om knelpunten op te lossen die een duurzame stap in de weg staan. […]

4 december 2015

KWINK groep voert in opdracht van het ministerie van Economische Zaken de evaluatie van de Green Deals uit. Bedrijven, maatschappelijke organisaties of lagere overheden kunnen sinds 2011 een Green Deal aangaan met de Rijksoverheid. Binnen een Green Deal helpt de Rijksoverheid partijen om knelpunten op te lossen die een duurzame stap in de weg staan.

We zullen ons in de evaluatie richten op drie onderdelen:

  1. Het stimuleren van dynamiek in de samenleving. Het doel van de Green Deals is de idee├źn en initiatieven in de samenleving op het gebied van groene groei te stimuleren en zoveel mogelijk te gebruiken. In de evaluatie onderzoeken we in hoeverre dit doel behaald wordt.
  2. Resultaten van de Green Deals. De Green Deal-aanpak is inmiddels in een stadium gekomen waarbij een aanzienlijk deel van de Green Deals is afgerond of in de afrondingsfase zit. Onderdeel van de evaluatie is daarom onderzoek naar de resultaten van lopende en afgeronde deals en de vraag in hoeverre de deals daadwerkelijk bijdragen aan groene groei.
  3. De Green Deal als netwerkinstrument. Binnen de Green Deal-aanpak fungeert de overheid als netwerkpartner die bijdraagt aan de totstandkoming van een nieuwe product, proces of markt. Deze nieuwe vorm van overheidsparticipatie in netwerken brengt nieuwe uitdagingen voor het uitvoeren van een evaluatie met zich mee.

Eerder voerde KWINK groep in opdracht van het ministerie van Economische Zaken een audit van de Green Deal aanpak uit. Ook onderzochten we een aantal Green Deals in het kader van de beleidsevaluatie Elektrisch Vervoer.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten