KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Evaluatie fietsparkeren bij stations

Het aantal reizigers dat met de fiets naar het station gaat is de afgelopen jaren flink gegroeid. Meer dan 40% van de treinreizigers komt met de fiets naar het station. Fietsparkeerplekken bij stations zijn dus van groot belang. Om aan de vraag naar fietsparkeerplekken te kunnen voldoen is het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) […]

1 mei 2015

Het aantal reizigers dat met de fiets naar het station gaat is de afgelopen jaren flink gegroeid. Meer dan 40% van de treinreizigers komt met de fiets naar het station. Fietsparkeerplekken bij stations zijn dus van groot belang. Om aan de vraag naar fietsparkeerplekken te kunnen voldoen is het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) in 2012 gestart met het actieplan ‘Fietsparkeren bij stations’.

Focus op leren

Het Actieplan heeft een looptijd tot 2020. KWINK groep is gevraagd om het Actieplan tussentijds te evalueren. Doel van de evaluatie is om inzicht te bieden in de resultaten en knelpunten van de aanpak van het Actieplan. Op basis hiervan formuleren we aanbevelingen voor het vervolg.

Cijfers en beelden

Onze aanpak is tweeledig. We verzamelen de relevante cijfers (bijvoorbeeld: hoeveel plekken zijn er gerealiseerd? Hoe staat het met de uitputting van het budget?). Maar we verzamelen ook de beelden van betrokkenen (bijvoorbeeld: hoe verloopt de samenwerking? Wat gaat goed en wat kan beter?). We bestuderen een aantal stationslocaties diepgaand en spreken daar met bijvoorbeeld de spoorsector en gemeenten.

Meer over het Actieplan – integrale aanpak van fietsparkeren

Het Actieplan heeft als doel om een integrale aanpak van fietsparkeren te realiseren. Een integrale aanpak omdat het bijplaatsen van fietsenrekken alleen op veel locaties niet voldoende is. Ook wordt dit steeds moeilijker door de schaarse ruimte. Het Actieplan richt zich daarom ook op andere oplossing zoals het beter benutten van de bestaande capaciteit van stallingen en de samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten