KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Evaluatie Multiband frequentieveiling

KWINK groep is door het Ministerie van Economische Zaken gevraagd om een onafhankelijk evaluatieonderzoek uit te voeren naar de Multiband frequentieveiling in 2012. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met Oxperts Consultancy. De Multiband frequentieveiling is een veiling waarmee frequenties voor mobiele communicatie zijn geveild. Op 14 december 2012 is de Multiband frequentieveiling afgerond en […]

21 mei 2014

KWINK groep is door het Ministerie van Economische Zaken gevraagd om een onafhankelijk evaluatieonderzoek uit te voeren naar de Multiband frequentieveiling in 2012. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met Oxperts Consultancy.

De Multiband frequentieveiling is een veiling waarmee frequenties voor mobiele communicatie zijn geveild. Op 14 december 2012 is de Multiband frequentieveiling afgerond en hebben vier partijen vergunningen verworven voor het gebruik van frequentieruimte voor het aanbieden van mobiele telefonie en mobiel internet. Er zijn in totaal 41 vergunningen verdeeld over KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 en de veiling heeft circa €3,8 miljard opgebracht.

In de evaluatie wordt onderzoek gedaan naar de gemaakte beleidskeuzes, naar de voorbereiding en uitvoering van de veiling en naar de resultaten van de veiling. Uit de evaluatie moet blijken of doelstellingen zijn bereikt en of de gehanteerde instrumenten daaraan efficiënt en effectief hebben bijgedragen. Verder dient de evaluatie uit te monden in aanbevelingen voor toekomstige frequentieverdelingen.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten