KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

Stage lopen bij KWINK groep!

Erik Jan, Bob en Noor hebben vanaf februari stage gelopen bij KWINK groep. Zij vertellen je graag meer over hun ervaringen van de afgelopen maanden. Hoe zagen hun dagen er precies uit? En wat hebben ze hiervan geleerd?

23 juni 2023

Hoe ziet een dag in de week van een stagiair eruit? 

Bob: Begin februari ben ik begonnen met mijn stage bij KWINK groep. Vanaf het begin word je meegenomen in verschillende projecten. Hierdoor krijg je als stagiair de mogelijkheid om het werk als adviseur en het bedrijf snel te leren kennen. De werkdagen bij KWINK groep zijn verschillend waardoor geen dag hetzelfde is. Dit maakt het werk leuk en uitdagend. Naast geplande vergaderingen is er de tijd om je eigen werkzaamheden zelf in te plannen. In mijn afgelopen stageperiode heb ik bijgedragen aan verschillende onderzoeken, het schrijven van rapporten, het voeren van interviews en ben ik op werkbezoeken geweest. Als stagiair kan je jezelf iedere dag op andere vlakken ontwikkelen. Met je stagebegeleider praat je wekelijks over het werk binnen projecten en/of over hoe het persoonlijk gaat. 

Verder wordt er gezamenlijk geluncht in het café en is er ruimte om met elkaar een wandeling te maken of koffie te drinken. Daarnaast wordt er om de twee weken een borrel of activiteit georganiseerd op kantoor of daarbuiten.  

Noor: Mijn dagen bij KWINK groep als stagiair beginnen iedere dag hetzelfde, namelijk met een heerlijke kop koffie uit de Faema E61. Echt een pluspunt aan stagelopen bij KWINK groep! Hierna ben ik echt ready om aan mijn stage werkzaamheden te beginnen. Als stagiair bij KWINK groep werk je mee aan verschillende projecten op verschillende thema’s. Zo ben ik momenteel betrokken bij een evaluatieonderzoek in de Rotterdamse cultuursector en help ik bij een project voor de bibliotheeksector. Door deze verscheidenheid aan projecten en thema’s is geen enkele dag hetzelfde. De ene dag ben ik bezig met het inplannen en voorbereiden van interviews vanuit de rol van projectsecretaris en het andere moment zit ik met collega’s in een analysesessie om bevindingen met elkaar te bespreken. 

Tijdens mijn stage ervaar ik veel ruimte om aan te geven wat ik zou willen oppakken in een project. Dit biedt mij de mogelijkheid om verder te ontwikkelen op punten die voor mij belangrijk zijn. Daarnaast is KWINK groep echt een warm bad. Als stagiair ben je echt onderdeel van het team met KWINK groep collega’s. Hierdoor geniet ik altijd erg van de lunch op kantoor en sluiten we af en toe de werkdag gezellig af met een biertje.  

Erik Jan: Of ik nou bezig ben voor stage of mijn scriptie, ik ben iemand die erg productief wordt van productiviteit om zich heen. Bij KWINK groep is er daar zat van te vinden. Het is heel gewoon geworden om aan dezelfde grote werktafel te werken met collega’s die totaal andere projecten doen. Het contrast is te merken als je een dagje thuis werkt!  

Daarnaast is de collegialiteit groot. We nemen graag iets mee uit het café voor elkaar en het is meer dan gewoon om elkaar te vertellen over de laatste vorderingen van waar me mee bezig zijn. En dat is naast leuk ook praktisch, want misschien werk je binnenkort namelijk wel samen aan een project.  

Ook als stagiair heb je tenslotte zelf bij KWINK groep de vrijheid om aan te geven bij welke nieuwe projecten je graag wil aansluiten. Zo heb ik de afgelopen paar weken bijgedragen aan de landelijke taximonitor omdat het iets totaal nieuws voor me is, en aan de inventarisatie laaggeletterdheidsaanpak in de provincie Fryslân omdat het dicht bij mijn eigen achtergrond ligt.  

Zo heb ik in de praktijk geleerd hoe het vak eruit ziet en dat een project nooit hetzelfde is als die daarvoor kwam. Daar heb ik de topcollega’s van KWINK groep voor te danken.  

Stage bij KWINK groep

Stagelopen bij KWINK groep biedt een kans om écht ervaring op te doen binnen de onderzoeks- en advieswereld. Enthousiast geworden? Bekijk dan onze vacature voor nieuwe stagiairs vanaf september 2023. 

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten