KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

Stage bij KWINK: ontmoet onze nieuwe stagiairs Noor, Bob en Erik Jan!

Op 1 februari zijn Noor, Bob en Erik Jan begonnen met hun stage bij KWINK groep. Tijdens hun stage gaan ze meewerken aan interne projecten. We spraken hen over de start van hun stage en wat ze hopen te leren in hun tijd bij KWINK.

9 februari 2023

Welkom! Hoe hebben jullie je eerste dagen stage bij KWINK ervaren?

Erik Jan: De eerste dagen stage bij KWINK vlogen voorbij. Omdat ik direct ben meegenomen in de projecten, kon ik direct aan de slag. Het is een gezellige en fijne werkplek om in op te starten met enthousiaste en vrolijke mensen. Ik voel me daarnaast ontzettend welkom en vind het leuk om te zijn begonnen.

Bob: De eerste paar dagen zijn meteen heel productief en leerzaam geweest. Ik mocht meteen aansluiten bij verschillende projecten waar ik in zeer korte tijd al veel leer. Naast het werk zijn de collega’s bij KWINK erg leuk wat het werken zeer prettig maakt. Ik kijk er dan ook naar uit om aankomende maanden meer te leren.

Noor: Ik heb mijn eerste dagen als stagiair bij KWINK als erg positief ervaren! Ondanks dat alles nog nieuw en wennen is voel ik mij meteen heel welkom. Iedereen is super open en daardoor ervaar ik een hele prettige sfeer om als stagiair in terecht te komen! Qua inhoud is er nog veel te leren en ben ik nu vooral nog bezig met opstarten. Ik kijk er naar uit om de komende maanden steeds meer te leren.

Wat gaf voor jullie de doorslag om stage bij KWINK te lopen?

Erik Jan: Ik was op zoek naar een stageplaats waarbij ik me middels onderzoek en advies bezig kon houden met maatschappelijke thema’s. KWINK viel mij in het bijzonder op doordat het een vrij jonge uitstraling heeft. Toen ik zag met welke thema’s KWINK zich bezig houdt, wist ik dat ik voor een stageplaats moest solliciteren. De thema’s waar KWINK zich mee bezig houdt fascineren me namelijk ontzettend, zoals democratie en participatie en samenwerking en governance. En niet onbelangrijk is dat ik op zoek was naar een plek waar laagdrempelig met elkaar omgegaan wordt, wat ik direct ervoer toen ik hier voor het eerst kwam.

Bob: Tijdens mijn master aan de Erasmus Universiteit Rotterdam ben ik begonnen met het kijken naar verschillende stageplaatsen. Omdat ik onderzoek en advies binnen vele verschillende maatschappelijke vraagstukken interessant vind kwam ik al snel bij KWINK groep uit. De diversiteit aan thema’s sprak mij meteen aan. Tijdens het sollicitatieproces ben ik helemaal enthousiast geworden omdat ik de gesprekken erg prettig en leuk vond. Dit gaf voor mij de doorslag om bij KWINK te gaan werken.

Noor: Voor mijn afstudeerstage was ik opzoek naar een plek waar ik mee kon werken aan advies- en evaluatieprojecten voornamelijk op maatschappelijke thema’s. Toen ik in mijn zoektocht KWINK groep tegen kwam sprak de diversiteit aan onderwerpen waarop ze actief zijn en het brede scala aan opdrachtgevers voor wie projecten worden uitgevoerd mij meteen aan. Voornamelijk opdrachten voor de cultuursector en op het gebied van democratie en participatie trokken mijn aandacht. Daarnaast ervaarde ik tijdens mijn sollicitatiegesprek al meteen een hele natuurlijke klik waardoor ik er vertrouwen in had dat KWINK een goede match voor mij zou zijn!

Noor, in Amsterdam heb jij verschillende bestuursfuncties gedaan. Wat heb jij hieruit gehaald en hoe kan jij dit toepassen binnen jouw werkzaamheden bij KWINK?

Noor: Van mijn bestuursfuncties heb ik erg veel geleerd en heb ik mij buiten de collegebanken om op persoonlijk vlak erg ontwikkeld. Zo heb ik onder andere geleerd hoe je met veel verschillende mensen samenwerk en je samen inzet voor hetzelfde doel.

Erik Jan, jij hebt je bacheloropleiding gevolgd in Leeuwarden in het prachtige Fryslân, wat is je mooiste herinnering als je op deze periode terugkijkt?

Erik Jan: Aan de stad en de mensen van Leeuwarden heb ik ontzettend veel mooie herinneringen, maar het mooiste zijn de vrienden die ik daar heb gemaakt. Ik hoop hen de komende tijd voldoende op te kunnen zoeken om meer mooie herinneringen te maken.

Wat is één ding dat je gaat doen om tijdens je stage bij KWINK het meeste uit jezelf te halen?

Bob:  Tijdens deze stage wil ik ervoor zorgen dat ik veel verschillende werkzaamheden ga oppakken om zoveel mogelijk over het advies- en evaluatiewerk te leren. Hierdoor ga ik mij op zoveel mogelijk aspecten ontwikkelen en uitdagen. Op deze wijze probeer ik het meest uit mijn stage te halen!

Elk half jaar verwelkomt KWINK groep nieuwe stagiairs. Ook geïnteresseerd? Hou dan onze website in de gaten!

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten