KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

Van geneeskunde naar KWINK groep: Michelle Ploum is KWINK’s nieuwste adviseur

Het team van KWINK is recent versterkt met een junior adviseur. Michelle Ploum werkt sinds 1 november bij ons bureau. Maria Gayed, deze zomer gestart bij KWINK, interviewt Michelle over haar weg naar KWINK groep en haar huidige werkzaamheden..

25 november 2021

Maria: Nogmaals welkom bij KWINK! Hoe ben je bij ons terechtgekomen?

Michelle: Bedankt Maria. Dat vragen veel mensen zich af, inclusief studiegenoten en familie. Alhoewel ik de studie geneeskunde erg leuk vond, kwam ik er al snel achter dat ik voornamelijk erg enthousiast werd van onderzoek doen en werken aan projecten. Ik heb door een rol binnen een projectteam van Medical Business Projects mogen ervaren hoe het werk als adviseur eruitziet en dat beviel ontzettend goed. Dat was voor mij de bevestiging om mijn witte jas in te ruilen voor een baan binnen een advies- en onderzoeksbureau. Een grote interesse in maatschappelijke vraagstukken zorgde ervoor dat ik al snel bij KWINK groep terechtkwam. Bovendien kwamen jullie over als een erg gezellig team. Ik heb er niet lang over na hoeven denken en stuurde meteen mijn sollicitatie op.

Maria: Wat leuk! Wat neem je mee vanuit je geneeskunde achtergrond naar het werk van onderzoek en advisering?

Michelle: Goede vraag, op het eerste gezicht is die vergelijking misschien moeilijk te maken. Voor artsen is interesse een belangrijke drijfveer, zowel interesse in de patiënt die tegenover je zit als interesse in een bepaald onderwerp. Je leert dan ook goed doorvragen tijdens de opleiding. Als onderzoeker en adviseur speelt dit natuurlijk ook een grote rol. Daarnaast heb ik voornamelijk tijdens coschappen veel geleerd op het gebied van samenwerking, duidelijke communicatie en prioriteiten stellen bij een drukke planning. Verder kwam ik er tijdens onze studiereis naar Gent achter dat het altijd handig is om iemand op kantoor te hebben die verstand heeft van brandwonden, voedselallergieën en snij-incidenten tijdens het koken!

Maria: Ha! Ja, daar hebben we inderdaad veel aan gehad! Je bent nu een maand geleden bij ons als junior adviseur begonnen. Hoe is dat gegaan?

Michelle: Ik heb een super leuk, maar ook enigszins hectisch begin gehad. In mijn eerste week gingen we meteen op studiereis, waardoor ik direct de kans had om iedereen goed te leren kennen. Het was een ontzettend plezierige en drukke reis vol activiteiten, waarbij ik achterovergeslagen van verbazing zag hoe creatief, enthousiast en (vooral) competitief iedereen is! Ik voelde me direct op mijn plek bij KWINK groep.

Daarna begon het echte werk, waarbij ik meteen al bij een aantal uitdagende projecten mocht aanschuiven. Het bevalt erg goed om al mee te draaien met meerdere projecten. Hierdoor leer ik collega’s en de verschillende werkzaamheden meteen goed kennen.

Maria: Waar moet je écht nog aan wennen als adviseur?

Michelle: Het gebruiken van volzinnen. Ik ben vanuit het ziekenhuis gewend om alles zo kort mogelijk op te schrijven. Daarnaast is het, net zoals toen ik net aan de opleiding geneeskunde begon, soms een beetje alsof ik een andere taal leer met allemaal nieuwe afkortingen, begrippen en een heel scala aan kantoortermen. Als positief punt mag ik natuurlijk de goede koffie niet vergeten, in vergelijking met wat er uit de ziekenhuisapparaten komt.

Maria: Met wat voor projecten houd jij je graag bezig bij KWINK?

Michelle: Dat vind ik een moeilijke vraag. Ik vind het juist interessant dat de projecten van KWINK zo uiteenlopend zijn en dat je als onderzoeker telkens weer over een nieuw onderwerp leert. De thema’s die mij het meest aanspreken en waar ik het heel enthousiast van word zijn ‘klimaat en energie’ en ‘cultuur en media’. Beide thema’s zijn ontzettend relevant en leveren uitdagende projecten op.

Maria: Wat verwacht je in de komende zes maanden nog te leren of te doen bij KWINK als adviseur?

Michelle: Nog zoveel te leren! Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan met allerlei uitdagende onderzoeken. Ik verwacht binnen de projecten inhoudelijk een ontwikkeling door te maken en steeds meer bij te dragen als teamlid. Daarnaast is de wereld van het openbaar bestuur nog redelijk nieuw voor me. Ik kan niet wachten om meer te leren over het functioneren van de publieke sector en hier een bijdrage aan te leveren.

Maria: Ik kan met zekerheid zeggen dat je deze dingen inderdaad sowieso nog gaat leren en meemaken! Om te zien dat je als junior adviseur binnen projecten steeds sneller ook op inhoud ingespeeld bent is leuk, dat merkte ik ook bij mezelf. En wie weet werken we een keer samen in een project!

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten