KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Rapport over samenwerking in de regio Hart van Brabant is openbaar

Deze week verscheen het onderzoeksrapport van Tilburg University en KWINK groep over de toekomst van de samenwerking in de regio Hart van Brabant. De conclusie luidt dat de regio grote ambities heeft en voor grote uitdagingen staat. Over de samenwerking overheerst tevredenheid, maar er is nog ruimte voor verbetering in het aanbrengen van een betere balans. 

1 maart 2021

Op 25 februari verscheen het onderzoeksrapport van Tilburg University en KWINK groep over de toekomst van de samenwerking in de regio Hart van Brabant. De conclusie luidt dat de regio grote ambities heeft en voor grote uitdagingen staat. Over de samenwerking overheerst tevredenheid, maar er is nog ruimte voor verbetering in het aanbrengen van een betere balans. 

Adviseur Maarten Noordink deed afgelopen jaar in opdracht van de regio Hart van Brabant onderzoek naar de governance van de regio. Dit onderzoek voerden zij uit samen met Martijn Groenleer, hoogleraar Regionaal Recht en Bestuur aan Tilburg University en directeur van het Tilburg Center for Regional Law and Governance (TiREG).

Regio Hart van Brabant wilde graag weten hoe de toekomst van de regionale samenwerking eruit kan zien, om een weloverwogen besluit te kunnen nemen over mogelijke aanpassingen in de bestaande manier van samenwerken.

We concluderen dat de samenwerkingsagenda van de regio ambitieus is, terwijl de beschikbare middelen en capaciteit op regionaal niveau beperkt zijn, en de (democratische) legitimatie van regionale besluiten en uitvoering een zorgpunt blijft.

In het rapport presenteren we mogelijke scenario’s voor de toekomstige inrichting van de samenwerking. Ook reiken we strategische keuzes aan om de geïdentificeerde uitdagingen en ontwikkelingen het hoofd te bieden.

Benieuwd naar het rapport? U leest het hier.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten