KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Beoordeling leefstijlinterventies Centrum Gezond Leven (CGL)

In 2020 heeft KWINK groep in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een onderzoek uitgevoerd naar de onafhankelijkheid van de beoordeling van leefstijlinterventies door het Centrum Gezond Leven (CGL). Centrum Gezond Leven (CGL)  Erkende leefstijlinterventies door het CGL zijn programma’s en activiteiten die voldoen aan belangrijke kenmerken voor succesvol werken aan de […]

8 juni 2020

In 2020 heeft KWINK groep in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een onderzoek uitgevoerd naar de onafhankelijkheid van de beoordeling van leefstijlinterventies door het Centrum Gezond Leven (CGL).

Centrum Gezond Leven (CGL) 

Erkende leefstijlinterventies door het CGL zijn programma’s en activiteiten die voldoen aan belangrijke kenmerken voor succesvol werken aan de gezonde leefstijl van kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Experts uit wetenschap en praktijk hebben deze interventies beoordeeld op kwaliteit, effectiviteit en uitvoerbaarheid. Erkende leefstijlinterventies zijn te vinden in de interventiedatabase op Loketgezondleven.nl van het RIVM.

Aanbevelingen voor CGL 

Uit het onderzoek zijn enkele aanbevelingen gekomen. Deze aanbevelingen zijn:

  1. Het meer actueel, herleidbaar en vindbaar maken van informatie.
  2. Het aanpassen van procedures.
  3. Het aanpassen van het wervingssysteem voor commissieleden.
  4. Het aanpassen van de invulling van de commissie.

Op deze manier kan het ervoor zorgen dat de onafhankelijkheid en werkbaarheid van het CGL rondom leefstijlinterventies verbeterd wordt.

KWINK groep

Meer weten? KWINK groep is expert op het gebied van evaluatieonderzoek en beleidsonderzoek in complexe politiek-bestuurlijke omgevingen. Met onze bewezen onderzoeks- en evaluatiemethodieken komen we steeds in nieuwe werelden terecht. Van grote toezichthouders en uitvoeringsorganisaties tot instrumenten voor burgerparticipatie en cultuursubsidies. Om te weten of beleid effectief is, laten overheden en organisaties evaluaties of beleidsonderzoek uitvoeren. Evalueren is een essentieel onderdeel van een beleidscyclus. Door te evalueren weet je of er iets terecht is gekomen van de plannen van de organisatie of het beleid.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten