KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

Het 2018 van de KWINK directeur

De afgelopen drie jaar mocht ik de traditionele kerstspeech verzorgen tijdens het KWINK kerstdiner voor onze adviseurs, associates en hun partners. De titel was de afgelopen drie jaar hetzelfde, ‘het was een bewogen jaar’. Tijdens het kerstdiner behandel ik deze stelling – met een knipoog – aan de hand van opvallende foto’s uit onze Whatsappgroep. […]

18 januari 2019

De afgelopen drie jaar mocht ik de traditionele kerstspeech verzorgen tijdens het KWINK kerstdiner voor onze adviseurs, associates en hun partners. De titel was de afgelopen drie jaar hetzelfde, ‘het was een bewogen jaar’. Tijdens het kerstdiner behandel ik deze stelling – met een knipoog – aan de hand van opvallende foto’s uit onze Whatsappgroep. Terugkijkend kan ik alleen maar vaststellen dat 2018 daadwerkelijk een dynamische jaar was voor KWINK groep.

We verwelkomden een flink aantal nieuwe adviseurs en associates, een aantal collega’s nam afscheid, we voegden een zolderverdieping aan ons kantoor toe en we hebben onze strategie en werkwijze kritisch tegen het licht gehouden. Ik vind het bijzonder dat we te midden van al deze veranderingen het KWINK-gevoel hebben weten vast te houden. Dit gevoel laat zich lastig omschrijven en is (gelukkig) niet in richtlijnen op te nemen. Het manifesteert zich tijdens de gezamenlijke lunch in de vorm van oprechte aandacht voor elkaar. Het zorgt ervoor dat nieuwe collega’s zich snel onderdeel van de groep voelen en het maakt dat afscheid nemen voelt als een familielid dat vertrekt. Het maakt ook dat we in onze projecten voor elkaar klaarstaan, werk van elkaar opvangen en elkaar helpen. Ik ben alle KWINK’ers dankbaar voor het uitdragen van dit KWINK gevoel!

Ook ben ik dankbaar dat we van onze opdrachtgevers de ruimte hebben gekregen om ons te verwonderen over de wijze waarop we dingen in onze publieke sector organiseren, hiervan te leren en verbetervoorstellen te doen. Ook in 2018 mochten we weer aan betekenisvolle actuele vraagstukken werken. In een jaar waarin aan klimaattafels hard werd gewerkt aan voorstellen om de uitstoot van CO2 fors terug te dringen, evalueerden wij de aanpak van aardgasvrije wijken, het klimaatbeleid en onderzochten we de arbeidsmarkt in de energietransitie. In een jaar waarin Amsterdam het hoofd breekt over de leefbaarheid van de stad onder de toenemende drukte, mochten wij meedenken over hoe nieuw taxibeleid de leefbaarheid kan verbeteren. In een jaar waarin de ontwikkeling van 5G voor de deur staat, onderzochten wij welke partijen behoefte hebben aan bijpassend frequentiespectrum. De samenwerkingen met inhoudelijk experts vanuit universiteiten en andere onderzoeks- en adviesbureaus was hierbij wederom inspirerend en leerzaam.

We willen iedereen voor en met wie we hebben gewerkt graag bedanken voor een betekenisvol 2018! Dit jaarboek bevat de inzichten en lessen die onze adviseurs en associates in 2018 mede dankzij u hebben opgedaan. Ik wens u een inspirerend en betekenisvol 2019!

Rogier van Schelven

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten