KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

Op reis met KWINK

Zweet loopt langs mijn hoofd. Ik spring van mijn ene op mijn andere voet en sla ondertussen driftig met mijn armen in het luchtledige. Eigenlijk doe ik een poging mijn collega te raken. Naast me zie ik andere collega’s hetzelfde doen. Hun hoofd heb ik nog nooit zo rood gezien. Achter me hoor ik de […]

19 december 2018

Zweet loopt langs mijn hoofd. Ik spring van mijn ene op mijn andere voet en sla ondertussen driftig met mijn armen in het luchtledige. Eigenlijk doe ik een poging mijn collega te raken. Naast me zie ik andere collega’s hetzelfde doen. Hun hoofd heb ik nog nooit zo rood gezien. Achter me hoor ik de Franse boksinstructeur aanwijzingen roepen die niemand verstaat. Wat ben ik aan het doen?!

Ik was aan het boksen in Parijs met mijn collega’s van KWINK groep. De KWINK Global, een jaarlijks lang weekend met de KWINK adviseurs in Europa, is een hoogtepunt. Op het programma stonden allerlei activiteiten, waaronder een bezoek aan de OECD (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling), een street art tour en inhoudelijke brainstormsessies. Ook werd er al weken vooraf gespeculeerd over de bonte avond. Voor mij, één van de nieuwste medewerkers, was het de eerste Global. Best spannend, zo’n weekend op pad met collega’s. Wat moest ik verwachten? Zoals met alle bijzonder geslaagde ervaringen, had je erbij moeten zijn om te begrijpen hoe het was. Toch ga ik een poging wagen en drie bijzondere ervaringen uitlichten.

Wellicht onverwacht, maar het hiervoor beschreven boksen blijkt parallellen te hebben met de Global in het algemeen. Allereerst is de ring geen context waarin je gewend bent je collega’s te zien. Wij zitten doorgaans niet op kantoor met een bezweet hoofd en kort sportbroekje. Datzelfde geldt voor het delen van een appartement met collega’s. Vier nachten slapen naast je collega en ’s ochtends in pyjama’s croissants eten was een nieuw level van informaliteit. Ik vind het heel waardevol dat we elkaar in deze setting konden leren kennen, omdat het leidde tot gesprekken die je op kantoor niet (zo gauw) met elkaar voert.

Iets waar ik me pas tijdens de clinic bewust van werd, is dat boksen een bijzonder intensieve sport is. Wil je goed worden dan moet je conditie, discipline en doorzettingsvermogen hebben. Dat doet me denken aan één van de (voor mij) waardevolste momenten tijdens de Global: het verkennen van onze eigen drijfveren. In kleine groepjes hebben we onze drijfveren beschreven en elkaar geholpen in het rangschikken van die drijfveren. Ik vond het waardevol om dit voor mijzelf in kaart te brengen en om te horen waar mijn collega’s energie van krijgen. Opvallend: bij iedereen stond werken in teamverband hoog op het lijstje!

Teamverband brengt me bij het meest waardevolle element van de Global: een hecht team wat na een weekend vol uitvoerige gesprekken, activiteiten en grappen nóg dichter tot elkaar is gekomen. Dat brengt natuurlijk veel energie en enthousiasme in de groep, wat we meenemen in alle mooie projecten en opdrachten die wij met elkaar mogen doen!

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten