KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Inzicht

Wat doen wij nou eigenlijk?

Dit jaar viert KWINK groep zijn 10-jarig bestaan. Een extra speciale verjaardag dus. En zoals dat gaat op verjaardagen vroegen wij elkaar: ‘zeg, wat doe jij nou eigenlijk?’ Janine, nu 4,5 jaar werkzaam als adviseur bij KWINK groep vertelt: “Op een feestje vertel ik in het begin meestal alleen dat ik bij KWINK groep werk. […]

18 september 2017

Dit jaar viert KWINK groep zijn 10-jarig bestaan. Een extra speciale verjaardag dus. En zoals dat gaat op verjaardagen vroegen wij elkaar: ‘zeg, wat doe jij nou eigenlijk?’

Lustrum Blogpost rijtje

Janine, nu 4,5 jaar werkzaam als adviseur bij KWINK groep vertelt: “Op een feestje vertel ik in het begin meestal alleen dat ik bij KWINK groep werk. Een vragende blik volgt vaak en men zegt dan: ‘Kwik? Wink? Wat doen jullie dan?’ Ik antwoord dan dat we onderzoek uitvoeren en bijvoorbeeld overheidsorganisaties adviseren over wat anders en beter kan.”

En dan vragen ze zeker om een voorbeeld? “Ja, dat klopt,” zegt Annelies (partner en adviseur). “De onderwerpen zijn heel breed. We hebben bijvoorbeeld de ACM geëvalueerd, maar deden ook onderzoek naar het functioneren van de Nederlandse Transplantatiestichting, het College voor de rechten van de mens, het bevorderen van gezond gewicht onder jongeren en fietsenstallingen bij stations.” “De projecten zijn heel verschillend,” vertelt Laura (adviseur), “maar dat maakt het juist zo leuk!”

“De laatste jaren doe ik veel voor de bibliotheeksector,” vertelt Janine.  “Denk eens aan een bibliotheek; hoe lang is het geleden dat je daar bent geweest? Ik spreek nu veel mensen die in de bibliotheeksector werken en die bezig zijn met het vernieuwen en opnieuw inrichten van de bibliotheekorganisaties. Nadat ik dan heel veel mensen heb gesproken, bezoeken heb afgelegd in het land en documenten heb bekeken stel ik een rapport op met bevindingen of adviezen.”

Lisa, sinds april 2017 adviseur bij KWINK groep voegt toe: “Waar het in mijn werk voor KWINK groep om draait is om op basis van verschillende belangen en gezichtspunten een inhoudelijk goed en aansprekend verhaal te maken. Inclusief een praktisch uitvoerbaar plan waar iedereen enthousiast van wordt en dat bijdraagt aan een mooiere samenleving.”

“Ik vind het ook leuk om te vertellen dat KWINK groep een relatief klein bureau is, we zijn met zijn twintigen. Hierdoor krijg ik ook intern veel verantwoordelijkheden en kansen. Bijvoorbeeld het opstellen van een begroting of het nadenken over acquisitie” vertelt Freek (adviseur).

Jan Jacob (adviseur en masterstudent) houdt het overzichtelijk op feesten en partijen. “Ik kies vaak uit een van de volgende kreten als ik vertel over KWINK groep:

  • Slimme mensen
  • We hebben hét energieakkoord geëvalueerd
  • Vaak voor ministeries
  • Altijd samen lunchen, altijd avocado’s

Vaak weten mensen dan wel genoeg!”

Lustrum Blogpost rijtje

Meer weten over de projecten van KWINK groep? Klik hier.

Meer weten over ons 10jarig bestaan? Klik hier.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten