KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Inspirerende samenwerkingsinitiatieven in de podiumkunsten

KWINK groep volgt de komende anderhalf jaar in opdracht van het Fonds Podiumkunsten tien samenwerkingsinitiatieven in de podiumkunsten. Samenwerking is nodig Het Fonds Podiumkunsten en de minister van OCW zijn er van overtuigd dat meer samenwerking tussen podia en andere culturele instellingen belangrijk is. Deze samenwerking is nodig om aanbod (van bijvoorbeeld toneelgezelschappen en orkesten) […]

24 juli 2017

KWINK groep volgt de komende anderhalf jaar in opdracht van het Fonds Podiumkunsten tien samenwerkingsinitiatieven in de podiumkunsten.

Samenwerking is nodig

Het Fonds Podiumkunsten en de minister van OCW zijn er van overtuigd dat meer samenwerking tussen podia en andere culturele instellingen belangrijk is. Deze samenwerking is nodig om aanbod (van bijvoorbeeld toneelgezelschappen en orkesten) en afname (door bijvoorbeeld podia en festivals) in de podiumkunsten beter op elkaar af te stemmen.

Tien initiatieven

In het traject zijn tien initiatieven geselecteerd die op inspirerende wijze bezig zijn met samenwerking. De geselecteerde initiatieven zijn zeer divers, van een fusie tussen drie partijen tot een netwerk tussen meer dan tien partijen. Onderstaande initiatieven zijn geselecteerd:

  1. Het Nationale Theater (ontstaan uit de fusie van de Koninklijke Schouwburg, het Nationale Toneel, NTjong en Theater aan het Spui)
  2. De samenwerking tussen de Stadsschouwburg en Toneelgroep Amsterdam
  3. Theater Rotterdam (ontstaan uit de fusie van Ro Theater, de Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam)
  4. De samenwerking tussen Parkstad Limburg, Cultura Nova en Schrit_tmacher
  5. Netwerkorganisatie Station Noord 2.0
  6. De samenwerking tussen het Orkest van het Oosten en het Gelders Orkest
  7. PLAN voor talentontwikkeling Brabant
  8. De samenwerking van TivoliVredenburg met diverse partijen
  9. Reizend dansfestival Moving Futures
  10. De samenwerking tussen Theaterproductiehuis Zeelandia/Nazomerfestival en Zeeland Theaters

Het traject

De komende anderhalf jaar zal KWINK groep de tien initiatieven volgen door op verschillende momenten gesprekken te voeren en survey’s uit te zetten binnen de samenwerkende organisaties. De ervaringen van de tien samenwerkingsinitiatieven kunnen andere culturele instellingen inspireren.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten