KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Meer energie besparen in huis

KWINK groep voert onderzoek uit naar de regionale aanpak van energiebesparing in koopwoningen voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Energiebesparing in koopwoningen Er zijn in Nederland ongeveer 3,4 miljoen koopwoningen. In het Nationaal Energieakkoord is afgesproken om het energieverbruik van deze woningen fors te verminderen. Daartoe hebben alle Nederlandse gemeenten verspreid over 29 regio’s […]

20 maart 2017

KWINK groep voert onderzoek uit naar de regionale aanpak van energiebesparing in koopwoningen voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Energiebesparing in koopwoningen

Er zijn in Nederland ongeveer 3,4 miljoen koopwoningen. In het Nationaal Energieakkoord is afgesproken om het energieverbruik van deze woningen fors te verminderen. Daartoe hebben alle Nederlandse gemeenten verspreid over 29 regio’s met ondersteuning van de VNG een aanpak uitgewerkt waarmee eigenaren van koopwoningen worden geholpen bij het treffen van energiebesparende maatregelen. In iedere gemeente kunnen woningeigenaren terecht bij een ‘energieloket’. Allianties van bedrijven zorgen via dat loket voor een aantrekkelijk aanbod van duurzame maatregelen.

Het onderzoek

De VNG heeft KWINK groep en OverMorgen gevraagd om in alle 29 regio’s een gestructureerde analyse uit te voeren van de opgave, de acties en de resultaten. De uitkomsten van de analyses worden teruggekoppeld in regionale bijeenkomsten. Het doel is om de bewustwording te vergroten en regio’s te helpen bij het maken van beargumenteerde beleidskeuzes, zodat de effectiviteit van de activiteiten lokaal nog beter wordt ingebed en de verduurzaming van bestaande koopwoningen wordt versneld.

Ervaring

Eerder was KWINK groep verantwoordelijk voor de evaluaties van het Nationale Energieakkoord en de Green Deals. Ook adviseerden we over regionale samenwerking op het gebied van overgewicht en laaggeletterdheid.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten