KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Laaggeletterdheid Nijmegen

In Nederland zijn naar schatting anderhalf miljoen volwassenen laaggeletterd. Zij kunnen onvoldoende lezen, schrijven en rekenen. KWINK groep ontwikkelt in opdracht van de gemeente Nijmegen voor deze doelgroep een educatieve kaart. KWINK groep heeft voor Stichting Lezen & Schrijven voor acht verschillende regio’s educatieve kaarten ontwikkeld. Op de educatieve kaarten wordt het regionale aanbod van cursussen, […]

5 mei 2014

In Nederland zijn naar schatting anderhalf miljoen volwassenen laaggeletterd. Zij kunnen onvoldoende lezen, schrijven en rekenen. KWINK groep ontwikkelt in opdracht van de gemeente Nijmegen voor deze doelgroep een educatieve kaart.

KWINK groep heeft voor Stichting Lezen & Schrijven voor acht verschillende regio’s educatieve kaarten ontwikkeld. Op de educatieve kaarten wordt het regionale aanbod van cursussen, opleidingen en trainingen, die laaggeletterdheid tegen moeten gaan, overzichtelijk weergegeven. Hierbij gaat het zowel om het ‘formele’ aanbod bij ROC’s en private instellingen als het ‘informele’ aanbod van bijvoorbeeld vrijwilligersorganisaties. Met behulp van de educatieve kaart kunnen laaggeletterden eenvoudig naar een passend aanbod worden doorverwezen.

De educatieve kaarten worden in een online en landelijke dekkend overzicht opgenomen op de website www.taalzoeker.nl. Het streven is om het aanbod van alle regio’s in Nederland via die website in kaart te brengen.

Stichting Lezen & Schrijven is opgericht met als doel laaggeletterdheid te voorkomen en verminderen.

Is het aanbod van uw regio nog niet opgenomen in de taalzoeker? Neem dan contact op met Bill van Mil.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten