KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Externe evaluatie Waterschap Hollandse Delta

KWINK groep voert een externe evaluatie uit in opdracht van het Waterschap Hollandse Delta. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met professor Ernst ten Heuvelhof van de TU Delft en inhoudelijk expert Piebe van den Berg. Onderwerp van de evaluatie is de noodbestorting in de Oude Maas tussen Spijkenisse en Hoogvliet. In augustus 2013 heeft […]

14 januari 2014

KWINK groep voert een externe evaluatie uit in opdracht van het Waterschap Hollandse Delta. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met professor Ernst ten Heuvelhof van de TU Delft en inhoudelijk expert Piebe van den Berg.

Onderwerp van de evaluatie is de noodbestorting in de Oude Maas tussen Spijkenisse en Hoogvliet. In augustus 2013 heeft het waterschap een bestorting aangebracht in de Oude Maas omdat uit onderzoek bleek dat er een risico was op zettingsvloeiing. Zettingsvloeiing is het uitspoelen van zand tussen de kleilagen onder water, waardoor een deel van de dijk kan afschuiven in de rivier.

KWINK groep kijkt in deze evaluatie naar de aanpak van de noodbestorting door het waterschap Hollandse Delta. Door middel van interviews met verschillende stakeholders en een documentenanalyse wordt de procedure geƫvalueerd.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten