KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Strategievorming WELMEC

Behoefte aan strategievorming WELMEC WELMEC is de Europese samenwerkingsorganisatie op het gebied van de wettelijke metrologie. De leden van WELMEC zijn nationale metrologie-instellingen. WELMEC streeft naar een geharmoniseerde en consistente aanpak van de wettelijk metrologie. De huidige strategie (2010-2012) voldoet niet langer aan de toekomstige behoeften. WELMEC heeft behoefte aan een strategie met een langere doorkijk waarbij […]

23 december 2013

Behoefte aan strategievorming WELMEC

WELMEC is de Europese samenwerkingsorganisatie op het gebied van de wettelijke metrologie. De leden van WELMEC zijn nationale metrologie-instellingen. WELMEC streeft naar een geharmoniseerde en consistente aanpak van de wettelijk metrologie.

De huidige strategie (2010-2012) voldoet niet langer aan de toekomstige behoeften. WELMEC heeft behoefte aan een strategie met een langere doorkijk waarbij ook nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen worden meegenomen. KWINK groep zal het proces richting de nieuwe strategie faciliteren door:

  1. de behoeften van externe stakeholders in kaart te brengen;
  2. een workshop met de WELMEC Strategie-werkgroep te faciliteren;
  3. op basis van de verzamelde inzichten een concept-strategie te schrijven.

KWINK groep faciliteert regelmatig strategievormingsprocessen en evalueerde in 2011 de Metrologiewet. KWINK groep zal deze ervaring inzetten voor de strategievorming WELMEC.

Facilitating a process to update the WELMEC Strategy

WELMEC is a European Cooperation in the field of legal metrology whose members are representative national authorities for legal metrology. WELMEC activities are recognised by the European Commission and industry. The principal aim of WELMEC is to establish a consistent approach to common European legal metrology legislation (harmonised area).

The current strategy document (2010-2012) does not sufficiently cover future needs. WELMEC requires a more long term strategy which will take into account new developments in society. KWINK group will facilitate the process towards a longer term strategy.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten