KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

Van stagiair naar onderzoeksmedewerker

Pepijn Arts is als stagiair begonnen bij KWINK groep en is doorgegroeid naar onderzoeksmedewerker. Nu gaat Pepijn ons verlaten om een master te gaan volgen, maar voordat hij wegging hebben we hem naar zijn ervaringen bij KWINK groep gevraagd.

15 mei 2024

Wat was de aanleiding dat je bij KWINK groep bleef plakken na je stage als onderzoeksmedewerker?

De belangrijkste reden is dat mijn stage heel goed beviel en ik graag door wilde gaan bij KWINK. Ik had geen concreet plan voor na mijn stage en het voelde voor mij logisch om te kijken of ik kon blijven plakken. Ik heb dit toen intern aangegeven bij Janine, de toenmalige directeur, die gelukkig enthousiast reageerde. Eerlijk gezegd ging het heel soepel en waren dit leuke gesprekken.

Wat was het verschil tussen je rol als stagiair en onderzoeksmedewerker?

Het was dus een hele soepele overgang! Ik kon verder in de projecten waar ik al onderdeel van uitmaakte en kreeg er daarnaast twee uitdagende projecten bij. Gedurende mijn stageperiode kreeg ik al meer verantwoordelijkheid en dit zette zich door tijdens mijn periode als onderzoeksmedewerker.

Ik zou daarom zeggen dat het grootste verschil tussen de rollen was dat ik meer verantwoordelijkheid had als onderzoeksmedewerker, zeker ten opzichte van het begin van mijn stageperiode.

Wat heb je geleerd tijdens je tijd bij KWINK groep? Heb je daar voorbeelden van binnen projecten die je hebt gedaan?

Een hele hoop. Het was mijn eerste ‘echte’ werkervaring dus alleen op dat vlak heb ik al een hoop geleerd. Daarnaast zijn mijn onderzoeks- en analytische vaardigheden flink verbeterd. Binnen KWINK is veel expertise aanwezig en ik heb daardoor veel van mijn collega’s kunnen leren. Ik heb bijvoorbeeld veel opgestoken van Maarten en Frederique over het evalueren van beleid en door onder andere Pauline en Niek heb ik mijn schrijfvaardigheid verbeterd.

Wat is het leukste project dat je hebt gedaan en waarom?

Lastige vraag, ook omdat ik veel verschillende projecten heb gedaan. Voor mij springen de evaluatie van twee subsidieregelingen van het Letterenfonds en de evaluatie van nieuw beleid rondom exportkredietverzekeringen in opdracht van het ministerie van Financiën eruit. Het project voor Het Letterenfonds deed ik samen met Pauline en zij gaf mij veel verantwoordelijkheid.

 

Enthousiast geworden? Op 5 juni houdt KWINK groep een inhousedag, waarbij je een kijkje krijgt in het werk dat wij doen. Opgeven kan door uiterlijk 2 juni een mailtje te sturen naar werken@kwinkgroep.nl. Hopelijk zien we je daar!

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten