KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

Van antropologie naar adviseur: onze nieuwe junioren!

Dominique en Yanise begonnen deze maand bij KWINK groep. Beiden hebben een achtergrond in de antropologie. Wij verwelkomen met veel plezier deze antropologen tot ons team. Ze stellen zich graag aan je voor!

17 oktober 2022

Welkom bij KWINK groep! Jullie zijn op 1 oktober bij ons begonnen. Hoe waren de eerste twee weken?

Yanise: Dank! De eerste twee weken zijn voorbij gevlogen. Veel nieuwe indrukken, interessante projecten en natuurlijk leuke collega’s om te leren kennen. Daarnaast zijn we ook nog eens met onze neus in de boter gevallen met een hele inspirerende studiedag over schrijven. So far so good.

Dominique: Hartelijk dank! De eerste dag was ontzettend spannend, maar het werd direct daarna eigenlijk alleen maar leuk. Er is direct veel te doen en dat vind ik heel prettig, want het is de beste manier om iedereen te leren kennen!

Jullie hebben allebei antropologie gestudeerd. Wat heeft jullie getrokken tot dat vak?

Dominique: Ik begon als student geschiedenis aan de universiteit. Daar kwam ik erachter dat macro historische ontwikkelingen interessant zijn, maar dat het doen en laten van mensen die onderhevig zijn aan die ontwikkelingen nóg interessanter is. Eenmaal begonnen bij antropologie ben ik dat perspectief alleen maar meer gaan waarderen: het contact met mensen, je onderdompelen in de beleveniswereld van een ander om het te kunnen begrijpen.

Yanise: Ik ben ontzettend nieuwsgierig en wil altijd begrijpen waarom mensen doen wat ze doen. In de antropologie leer je niet alleen om verschillende mensen en culturen te begrijpen en te vergelijken. Je leert vooral om deze te waarderen. Dat uitgangspunt vind ik ontzettend mooi. Je probeert te kijken door de ogen van ‘de ander’, zoekt naar verbinding en probeert waardevolle inzichten te vertalen naar een breder publiek of opdrachtgever. Waar kan ik dit beter toepassen dan bij KWINK?

Wat nemen jullie mee vanuit de antropologie naar KWINK?

Yanise: Antropologie wordt gekenmerkt door haar methode: veldwerk of ‘participerende observaties’. In evaluaties lijkt het mij interessant om dit meer te kunnen toepassen.

Dominique: Elk beleid kan teruggebracht worden naar het individu, naar de mens die ergens iets doet. Ik zal dan ook altijd aansturen op veldonderzoek en werkbezoeken, omdat dat eigenlijk altijd een verdiepende werking heeft.

Hoe zijn jullie bij KWINK terechtgekomen? Wat sprak je aan van ons werk?

Dominique: Ik heb KWINK via Google gevonden, als ik het me goed herinner. Het feit dat KWINK zich richt op zowel de publieke sector als het creëren van impact sprak me erg aan.

Yanise: Toen ik de vacature van KWINK voorbijkomen zag komen op LinkedIn moest ik de kans grijpen. Wat mij het meeste aansprak was de diversiteit van de projecten en (maatschappelijke) thema’s, de mogelijkheid om meerdere projecten naast elkaar te doen en de schaal van het bedrijf – niet te groot of te klein, waar iedereen elkaar kent.

Op wat voor thema’s of onderzoeken wil je je graag richten?

Dominique: Bij mijn voorgaande werk heb ik me grotendeels gericht op één specifiek thema. Daarom hoop ik bij KWINK juist veel uiteenlopende thematiek tegen te komen, alhoewel ik een lichte voorkeur heb voor het thema nieuwe democratie.

Yanise: Het uitvoeren van heel veel uiteenlopende opdrachten is wat ik zo leuk vind aan KWINK. Uiteindelijk lijkt het mij wel interessant om een bepaald profiel op te bouwen. Onderzoeken binnen het thema innovatie en maatschappij spreken mij erg aan. Daarnaast ben ik praktisch ingesteld en wil ik resultaten opleveren die helder en tastbaar zijn en aansluiten bij de praktijk.

Jullie waren ook aanwezig bij ons lustrum. Wat was jullie indruk van het KWINK verhaal en de viering?

Dominique: Het was heel leuk dat we uitgenodigd waren, ondanks het feit dat we nog niet begonnen waren. KWINK kwam als heel eigen en gezellig op me over, en dat is tijdens het lustrum meer dan bevestigd.

Yanise: Het feit dat Dominique en ik beiden waren uitgenodigd voor het lustrum vond ik tekenend voor KWINK. Wat mij opviel aan de viering was de originaliteit en creativiteit, zoals de kunstenaar die ons uitdaagde om anders naar de wereld te kijken. Daarnaast vond ik het heel mooi om te zien dat vrienden en familie van alle medewerkers aanwezig waren bij het feest.

Wat moeten mensen echt over jullie weten?

Yanise: Ik vind het heerlijk om dingen te maken: van de meest uitgebreide maaltijden tot ‘upcycling’ van oude stoffen, eco-dyeing of kokedama’s (japanse planten). Daarnaast heb ik een grote droom om de allermooiste audioverhalen te produceren.

Dominique: Het klinkt misschien een beetje saai, maar buiten werk om lees en schrijf ik voor mijn plezier. Ik lees graag over antropologie, geschiedenis en theologie. Verder schrijf ik fictie voor een klein online publiek. Tot slot praat ik graag eindeloos over mijn puppy, dus mocht je hondenliefhebber zijn dan hoor ik het uiteraard graag!

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten