KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

De overstap naar KWINK groep

KWINK groep bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit niet zomaar voorbij te laten gaan, blikken we de komende weken terug op een aantal mooie momenten in de geschiedenis van KWINK. We gaan in gesprek met verschillende medewerkers van KWINK. Vandaag spreken we Bastiaan over zijn overstap van Deloitte naar KWINK groep.

9 september 2022

Sinds juni 2021 werk je bij KWINK groep. Kun je iets vertellen over wat je voor je overstap naar KWINK deed?

Vanaf 2017 werkte ik in Amsterdam bij Deloitte Risk Advisory. Daar heb ik aan verschillende grote projecten gewerkt in opdracht van internationale financiële instellingen. Samen met mijn toenmalige collega’s hielp ik deze financiële instellingen (beter) te voldoen aan wet- en regelgeving, zoals de Wet op het financieel toezicht (Wft) en Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

Waarom besloot je de overstap te maken naar de publieke sector en waarom bij KWINK groep?

Ik heb bestuurskunde gestudeerd en heb in tegenstelling tot veel medestudenten na het afstuderen niet direct gekozen voor een baan in de publieke sector. Mijn interesse in de publieke sector is wel altijd blijven bestaan en daarom besloot ik na ruim vier jaar in de financiële sector deze overstap te maken. Ik wilde wel graag het werken op projectbasis behouden en was benieuwd hoe het zou zijn om in een veel kleiner team te werken. Beide wensen kon ik bij KWINK groep realiseren! Ik begon tegelijkertijd met Coen en Maria aan dit avontuur!

Hoe heb je je eerste weken bij KWINK na de overstap ervaren, in vergelijking tot je vorige baan?

KWINK groep is, zo heb ik inmiddels ook gezien bij collega’s die na mij zijn begonnen, heel goed in het warm welkom heten van nieuwe medewerkers. Het gepersonaliseerde onboardingprogramma verdient daarbij speciale vermelding. Dat was een heel prettige manier om snel en toch ongedwongen iedereen binnen KWINK groep te leren kennen (bij mijn vorige baan startten er tegelijk met mij nog 350 anderen). Tijdens de eerste weken heb ik vooral tijd besteed aan het kennismaken met het type werk dat KWINK doet. Evaluatieonderzoek was relatief nieuw voor mij, in mijn vorige baan zaten we vaker verderop in de ‘beleidscyclus’ en ondersteunden we onze opdrachtgevers vooral in de implementatie- en uitvoeringsfase.

Wat zijn in jouw ervaring de grootste verschillen tussen de twee bedrijven? Zijn er ook opvallende overeenkomsten?

De vergelijking is nog best lastig te maken want Deloitte is zo groot en veelzijdig dat je kunt spreken van meerdere bedrijven. Ik beperk me daarom tot het team waarin ik werkte, dat alsnog drie keer zo groot was als het team dat we bij KWINK hebben. De grootste verschillen zijn wat mij betreft de sectoren waarin beide teams hun opdrachten uitvoeren: Deloitte, financiële sector versus KWINK, publieke sector. Daarnaast een verschil in de typen opdrachten: Deloitte, vooral (implementatie)advies versus KWINK, vooral (evaluatie)onderzoek. Er zijn best veel overeenkomsten tussen beide teams, zoals de gedrevenheid om ingewikkelde vragen van een goed en bruikbaar antwoord te voorzien en de hoge kwaliteit van resultaten die ze opleveren. Ik vind deze en andere overeenkomsten alleen niet zo opvallend, maar vooral prettige constateringen!

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten