KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

Drie nieuwe stagiairs bij KWINK groep!

Op 1 februari 2021 begonnen Fatih Yildiz, Shireen Baars en Tim Jan Rozendaal als stagiairs bij KWINK groep.  Alle drie werken mee aan onze projecten en schrijven ze hun scriptie of maken ze een interne opdracht. Na de eerste drie weken hebben we hen gevraagd hoe ze hun start bij KWINK groep hebben ervaren en waar ze het meest naar uitkijken.

24 februari 2022

Op 1 februari 2021 begonnen Fatih Yildiz, Shireen Baars en Tim Jan Rozendaal als nieuwe stagiairs bij KWINK groep.  Alle drie werken ze mee aan onze projecten en schrijven ze hun scriptie of maken ze een interne opdracht. Na de eerste drie weken hebben we ze gevraagd hoe ze hun start bij KWINK groep hebben ervaren en waar ze het meest naar uitkijken als nieuwe stagiairs.

Welkom Fatih, Shireen en Tim Jan! Wie zijn jullie?

Shireen: “Mijn naam is Shireen, 25 jaar oud en ik ben een masterstudent Milieuwetenschappen aan de universiteit Wageningen. Sinds een halfjaar ben ik naar de grote stad Utrecht verhuisd na een hele fijne studententijd te hebben gehad in Wageningen. Ik houd mezelf in het dagelijkse leven bezig met spelletjes spelen met vrienden of familie onder het genot van een biertje en een goede borrelplank en rondstruinen in plantenwinkels om dan toch weer thuis te komen met planten die ik absoluut niet nodig heb!  Ook ben ik bezig met trainen op de wielrenfiets om te fietsen naar Parijs deze zomer met een stel vriendinnen voor het goede doel, waar ik heel erg naar uitkijk.”

Tim Jan: ”Ik ben een 27-jarige student die, nu zijn masteropleiding langzaam maar zeker ten einde loopt, met veel opwinding en nieuwsgierigheid toeleeft naar zijn werkende leven. Ik ben woonachtig in Rotterdam en geïnteresseerd in alles wat met mens, maatschappij en politiek te maken heeft. Ik denk graag na over vraagstukken die betrekking hebben op de samenleving als geheel. In mijn vrije tijd maak ik muziek, doe ik aan kickboks en gamen, kijk ik graag een leuke voetbalwedstrijd en lees ik op zijn tijd een goed boek.

Fatih: “Ik ben Fatih, een 23-jarige Rotterdammer die zich graag bezighoudt met maatschappelijke onderwerpen. Ik word vaak beschreven als een rustig persoon, die anderen graag helpt en waarde hecht aan opgebouwde relaties. Ik studeer momenteel aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar ik de master Beleid en Politiek volg. Hiervoor heb ik het mbo, hbo en vervolgens mijn bachelor Bestuurskunde afgerond. Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in onderwerpen als onderwijs, participatie en veiligheid, met betrekking tot onze democratie. In mijn vrije tijd voetbal ik graag en breng ik tijd door met vrienden en familie.”

 

Tim Jan, waarom heb jij voor een stageplek bij KWINK groep gekozen?

Tim Jan: ”Voor ik mijn master ging doen heb ik stage gelopen bij twee overheidsorganisaties. Dit heeft mijn interesse in de publieke sector gewekt en ertoe geleid dat ik na een bachelor in International Studies uiteindelijk koos voor een masteropleiding in Bestuurskunde. Om mijn horizon te verbreden maar wel met de publieke sector en maatschappelijke vraagstukken bezig te blijven leek een adviesbureau een logische invulling voor mijn stage.  Ik ontdekte KWINK groep via de universiteit en hield een positief gevoel over aan de digitale informatiemiddag. KWINK groep presenteerde zich als een professioneel maar ook kleinschalig en gezellig adviesbureau. Dat sprak me erg aan. Ook leken de onderwerpen waar KWINK groep zich op richt goed aan te sluiten op mijn interesses. Ik besloot te solliciteren en nu ben ik hier!”

 

Shireen, hoe heb jij de eerste twee weken bij KWINK ervaren?

Shireen: “Het is geweldig na twee jaar lang studeren achter je eigen laptop om weer écht samen te werken met enthousiaste, vriendelijke en nieuwe mensen en dat groepsgevoel te ervaren, en dat ook met twee andere nieuwe stagiairs is erg fijn. Vanaf het eerste moment werd ik direct meegenomen in de projecten en zo voel je je meteen onderdeel van het team. Sowieso zijn alle projecten heel erg interessant en is de advieswereld een hele nieuwe ervaring. Maar dankzij de hulp en adviezen van alle collega’s heb ik ook steeds meer het ik onder de knie begin te krijgen.”

 

Tim Jan en Fatih, jullie schrijven tijdens de stageperiode ook jullie scriptie. Kunnen jullie ons al het een en ander vertellen over de scriptie-onderwerpen?

Fatih: “Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in onderwijs, participatie en veiligheid. Ik heb hiervoor mijn bachelorscriptie geschreven over de houding van ambtenaren ten opzichte van burgerinitiatieven. Om onderwijs en participatie te combineren, wil ik gaan onderzoeken wat de invloed van het leenstelsel is op politieke participatie van jongvolwassenen. Hiervoor wil ik een vergelijking tussen het oude en nieuwe stelsel gaan doen en onderzoeken of er verschillen te zien zijn. Momenteel ben ik dit nog aan het concretiseren zodat ik er vervolgens mee aan de slag kan.”

Tim Jan: ”Mijn scriptie gaat over dakloosheid in Rotterdam. Ik wil kijken naar de samenwerking op dit gebied tussen gemeente en verschillende actoren uit het maatschappelijk middenveld. Ik ben momenteel aan het uitzoeken welke actoren dat precies moeten worden. Er bestaat al een zekere dialoog, dus ik ben benieuwd hoe de samenwerking geïntensiveerd zou kunnen worden. Het idee is voortgekomen uit intrinsieke nieuwsgierigheid; er zijn allerlei stakeholders die zich bezighouden met dakloosheid en de intentie tot samenwerking lijkt er te zijn. Ik ben benieuwd of en hoe dit verder ontwikkeld kan worden, om zo hopelijk tot een effectievere aanpak van daklozenproblematiek te komen. Ik denk namelijk, ook sterk in lijn met wat ik vanuit mijn master heb meegekregen, dat een zogenoemd netelig vraagstuk als dakloosheid beter gezamenlijk dan door een enkele actor opgepakt kan worden.”

 

Fatih, waar kijk jij het meest naar uit in de aankomende maanden?

Fatih: “Voordat ik begon aan mijn stage gaf ik aan dat ik het adviesvak wilde gaan leren. Hier krijg ik binnen KWINK groep voldoende mogelijkheid voor, met de verschillende opdrachten waaraan ik zal gaan meewerken. Ook lijkt het mij leuk om meer inhoudelijke kennis op te doen over de verschillende thema’s. Daarnaast kijk ik er naar uit om mij verder te ontwikkelen als teamlid en hoop ik een mooie scriptie te schrijven als afsluiting van mijn master en stage!”

 

Elk half jaar verwelkomt KWINK groep nieuwe stagiairs. Ook geïnteresseerd? Houd dan onze website in de gaten!

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten