KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

Stage lopen bij KWINK: onze nieuwe stagiairs

Ieder halfjaar verwelkomen we bij KWINK groep twee nieuwe stagiairs. In februari zijn Isa en Gerben begonnen met hun stage bij KWINK groep! Zij werken beiden aan een intern project en werken mee aan onze projecten. Wij hebben hen gevraagd hoe een stagedag er voor hen uitziet en hoe het is om stage te lopen […]

11 mei 2021

Ieder halfjaar verwelkomen we bij KWINK groep twee nieuwe stagiairs. In februari zijn Isa en Gerben begonnen met hun stage bij KWINK groep! Zij werken beiden aan een intern project en werken mee aan onze projecten. Wij hebben hen gevraagd hoe een stagedag er voor hen uitziet en hoe het is om stage te lopen tijdens de coronacrisis.

Hoe ziet een dag in de week van een stagiair eruit?

Isa: in februari veranderde mijn studentenkamer in een thuiswerkkantoor. In het begin was dit wel wennen, want hoe houd je op deze manier contact met collega’s? Bij wie kan je terecht voor een vraag? En hoe richt je je dag in? Hierin vond ik al snel mijn weg. In het begin van onze stageperiode hebben Gerben en ik kennis gemaakt met al onze collega’s, waardoor we ons al snel onderdeel van het team voelden.

Isa: Een gemiddelde stagedag voor Gerben en mij begint rond 8:30. Vaak begin ik de dag met het maken van een planning, voordat ik van start ga met mijn werkzaamheden van die dag. Het werk bij KWINK is afwisselend, iedere werkdag ziet er weer anders uit. Dit maakt het stage lopen bij KWINK leuk en uitdagend. Naast een aantal vergaderingen heb ik iedere dag tijd die ik zelfstandig kan indelen. Deze gebruik ik voor het uitvoeren van mijn werkzaamheden voor de verschillende projecten waaraan ik meewerk. Tijdens de lunch maak ik vaak een wandeling, of drink ik (online) koffie met een collega. Gerben en ik werken één dag in de week op kantoor, samen met onze stagebegeleiders. Dit is een fijn moment om met hen te praten over ons werk binnen de projecten, maar ook over hoe het persoonlijk met ons gaat bij KWINK. Zo vormt deze dag een goede afwisseling op het thuiswerken.

Gerben: Bij KWINK groep werken we mee aan verschillende projecten. We helpen met het schrijven van evaluatierapporten, het doen van onderzoek en we zijn betrokken bij interviews. Ook houden we ons bezig met interne taken en werken we ieder aan ons eigen project. Door de verschillende werkzaamheden kunnen we onszelf ontwikkelen op allerlei vlakken. Op deze manier krijgen we ook een goed beeld van het werken als adviseur bij KWINK groep.

Hoe is het om stage te lopen tijdens de coronacrisis?

Gerben: Door alle coronamaatregelen had ik mijzelf er al op ingesteld dat ik voor mijn stage eigenlijk alleen maar thuis zou werken. Ik was erg blij toen werd aangegeven dat Isa en ik één dag in de week op kantoor mogen werken. Hierdoor konden wij wat makkelijker onze plek binnen KWINK vinden. Voor de andere thuiswerkdagen kregen we een bijvoorbeeld een tweede scherm, waardoor we ook thuis een fijne werkplek hebben. Natuurlijk missen we de gezelligheid van kantoor, maar alle digitale koffiemomentjes en wandelingen zorgen ervoor dat we dit toch kunnen ervaren. Stage lopen tijdens de coronacrisis verloopt wellicht wat anders dan gedacht, maar het is alsnog een erg leerzame en mooie periode!

Stage lopen bij KWINK groep vanaf september 2021?

Lijkt het jou ook leuk om stage te lopen bij KWINK? KWINK groep is per september 2021 weer op zoek naar masterstudenten die bij KWINK groep stage willen lopen. Je kunt solliciteren tot en met zondag 6 juni 23:59. Meer informatie vind je hier.

Ook zal KWINK groep op 26 mei van 17:00 tot 18:00 een digitale informatiemiddag houden. Hierbij kan je ook al je vragen stellen, kunnen wij iets meer vertellen over KWINK groep, maar kunnen wij verder uitweiden wat de stage jou allemaal kan brengen! Wil je bij deze middag zijn? Meld je hiervoor aan via stage@kwinkgroep.nl.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten