KWINK groep 

Tessa Beverdam

tbeverdam@kwinkgroep.nl
+31 6 2700 1933

Meer over Tessa

Anouk Bolsenbroek

abolsenbroek@kwinkgroep.nl
+31 6 3862 0165

Meer over Anouk

Even voorstellen: onze stagiairs!

Elk half jaar verwelkomen we bij KWINK groep twee nieuwe stagiairs die bij ons afstuderen en meewerken aan onze projecten. In februari zijn Anouk en Tessa bij KWINK gestart. We hebben ze gevraagd zichzelf voor te stellen aan de hand van de volgende drie vraagstukken: het onderwerp van hun scripties, wat ze vroeger later wilden worden en wat ze het meest missen nu ze, in verband met Corona, thuis werken.

Wat wilde je je vroeger later worden?

Anouk: Ik kan me niet meer herinneren wat ik vroeger wilde worden. Wel wisselde het voor zover ik kan herinneren regelmatig, omdat ik erg veel dingen interessant vond. Nog steeds heb ik een brede interesse en vind ik het leuk dat dit bij KWINK terugkomt in de diversiteit van projecten.

Tessa: Journalist of nieuwslezeres! Schrijven en het nieuws volgen vind ik nog steeds erg leuk, dat komt gelukkig goed van pas bij mijn studie Bestuurskunde en hier bij KWINK.

Waar gaat je afstudeeronderzoek over?

Anouk: Mijn scriptie gaat over deelfietsen in grote steden en hoe er in grote steden via het beleid strategisch omgegaan kan worden met de opkomst van de deelfietsenmarkt. Met behulp van beleidsanalyses en interviews met experts wil ik gaan onderzoeken op welke wijze verschillende grote steden invulling geven aan deelfietsbeleid, zodat overeenkomsten en verschillen in aanpak naar boven komen. Op basis hiervan kan een advies worden gemaakt over wat wel of niet werkt.

Tessa: Mijn scriptie gaat over motivatoren voor burgers om deel te nemen aan projecten van co-creatie, waarbij burgers en overheid samen werken om public value te creëren. Middels stellingen ga ik bij verschillende initiatieven onderzoeken wat burgers drijft om tijd en energie te steken in projecten in hun wijk of gemeente, zodat hier aanbevelingen voor de toekomst uit kunnen volgen.

Wat mis je het meest van kantoor tijdens deze periode van thuiswerken?

Anouk: De lunch! Het gezellig met collega’s samen eten en praten over uiteenlopende onderwerpen is iets wat vanuit huis toch wat lastiger gaat.

Tessa: Stiekem ook wel de lunch, en de gezelligheid in het algemeen. Gelukkig hebben Anouk en ik ons wekelijkse ‘stagiair koffie moment’ nu middels videobellen ingepland en zie ik de rest van KWINK ook nog vaak digitaal.

Over KWINK groep

Adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. We ontwikkelen beleid en voeren het uit. We evalueren wetgeving, beleid en organisaties en zijn sterk in het begeleiden van resultaat- en effectmeting. Dat doen we met enthousiasme. Wij zijn leergierig, inlevend en durven te confronteren.

KWINK groep website