KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

KWINK groepsreis naar Texel

Afgelopen week was KWINK groep op Global op Texel. De Global is het lange weekend waarbij we met de gehele KWINK groep naar een plek op de Globe afreizen, echter was dat dit jaar juist erg Local.

11 november 2019

Ik schrijf gebogen over mijn papier aan een verhaal over een fictief boerenprotest op Texel. Aan de tafel in een Texelse boerderij gaan mijn collega’s ook helemaal op in hun papier. Ik vraag me af hoe hun verhalen onderling en van mijn verhaal zullen verschillen. Hadden zij meteen een creatief idee? Welke invalshoek kiezen zij? Als de tijd om is, lezen enkele collega’s hun verhaal voor aan de groep. De één schreef een persoonlijk verhaal over een angstige boer op de TESO-pont en de ander een opinieartikel waarin de achterliggende gedachte van het boerenprotest bevraagd wordt.

Afgelopen week was KWINK groep op Global op Texel. De Global is het lange weekend waarbij we met de gehele KWINK groep naar een plek op de Globe afreizen, echter was dat dit jaar juist erg Local. Op het programma stonden activiteiten zoals wadlopen, een bezoek aan een energiecoöperatie, bubbelvoetballen en een workshop creatief schrijven. Tijdens de workshop creatief schrijven kwam ik erachter hoe verschillend mijn collega’s een verhaal kunnen schrijven. Ik leerde zelf ook in deze workshop hoeveel mogelijkheden je hebt als je creatief schrijft. Zo kan je gaan voor verschillende verhaalvormen (roman, opinie-artikel, nieuwsverslag), het vanuit verschillende perspectieven vertellen en je verhaal bovendien ook op erg uiteenlopende manieren laten aflopen. In drie dagen zagen wij, al fietsend op de tandem, verder het gehele eiland. Mocht u ooit nog fietsen op Texel, pas ‘s nachts dan op in verband met de afwezigheid van lantaarnpalen.

De Global naar Texel vormde een mooie combinatie van zowel leren als teambuilding. Zelf ben ik pas sinds september werkzaam als stagiair bij KWINK. Ik had dan ook geen idee wat ik moest verwachten van een Global. De verschillende perspectieven van mijn collega’s die tot uiting kwamen tijdens de workshop creatief schrijven, zag ik tijdens de rest van de reis ook terugkomen. Bijvoorbeeld in de invulling die werd gegeven aan de aankleding van de bonte avond, waarbij ieder team een eigen visie op het thema liet zien.

De hele dag met elkaar samenleven geeft een nieuwe en interessante kijk op collega’s die iets toevoegt aan het samenwerken op kantoor. Tijdens een lang weekend Texel, waarin je samen met je collega’s ‘s ochtends opstaat en samen ‘s avonds je tandenpoetst, leer je hen pas echt kennen. Een waardevolle ervaring!

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten