KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Brainstorm wervingsstrategie MS Vereniging

De MS Vereniging is een onafhankelijke patiëntenvereniging voor mensen met multiple sclerose (MS) en hun omgeving. De activiteiten van de MS Vereniging worden grotendeels uitgevoerd door vrijwilligers. Om deze activiteiten te kunnen blijven doen en nieuwe activiteiten te kunnen ondernemen zijn ze altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vanuit de KWINK foundation heeft KWINK groep meegedacht […]

8 mei 2017

De MS Vereniging is een onafhankelijke patiëntenvereniging voor mensen met multiple sclerose (MS) en hun omgeving. De activiteiten van de MS Vereniging worden grotendeels uitgevoerd door vrijwilligers. Om deze activiteiten te kunnen blijven doen en nieuwe activiteiten te kunnen ondernemen zijn ze altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vanuit de KWINK foundation heeft KWINK groep meegedacht over mogelijkheden om nieuwe vrijwilligers te werven. 

De MS Vereniging

De Vereniging heeft drie kerntaken: belangenbehartiging, lotgenotencontact en informatievoorziening. Voorbeelden van activiteiten zijn georganiseerd in het kader van deze taken zijn gespreksgroepen voor mensen met MS en informatiebijeenkomsten. Voor de uitvoering van deze activiteiten zijn ruim 300 vrijwilligers actief.

Brainstormsessie

In een brainstormsessie is meegedacht over mogelijkheden om vrijwilligers te werven voor verschillende activiteiten. Hierbij kwamen vragen aan bod als: Wat is de doelgroep? Wat vraagt de MS Vereniging? Wat heeft de Vereniging te bieden? En waar kunnen vrijwilligers worden gevonden?

De KWINK foundation

KWINK groep biedt ondersteuning aan maatschappelijke partijen vanuit de KWINK foundation. Op deze manier kunnen maatschappelijke partijen en goede doelen vrijblijvend gebruik maken van de kennis en expertise van KWINK groep. Eerder heeft KWINK groep bijvoorbeeld meegedacht met CHOICE, een jongere organisatie die opkomt voor de seksuele gezondheid en rechten van jongeren.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten