KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

Congres Kwaliteit van Onderwijs 2.0

Vorig jaar juni kwamen 500 docenten, bestuurders, wetenschappers en opiniemakers bij elkaar om het debat over Kwaliteit van Onderwijs te voeren. Deze dag vormde samen met de essaybundel De echte dingen het startsein voor drie vervolgprojecten. Tijdens het congres Kwaliteit van Onderwijs 2.0 zullen de resultaten van deze drie projecten worden gepresenteerd en bediscussieerd.  Inhoud […]

18 augustus 2016

Vorig jaar juni kwamen 500 docenten, bestuurders, wetenschappers en opiniemakers bij elkaar om het debat over Kwaliteit van Onderwijs te voeren. Deze dag vormde samen met de essaybundel De echte dingen het startsein voor drie vervolgprojecten. Tijdens het congres Kwaliteit van Onderwijs 2.0 zullen de resultaten van deze drie projecten worden gepresenteerd en bediscussieerd.

 Inhoud van de drie projecten

De uitgevoerde projecten hebben betrekking op:

  1. Het vinden van een verklaring voor het afgenomen studiesucces van allochtone doorstromers uit het mbo naar het hbo, en het formuleren van voorstellen voor verbetering. Onderzoekers: de Hogeschool Rotterdam en Roel in ‘t Veld
  2. Het uitwerken van belofterijke ideeën voor nieuwe lerarenopleidingen. Onderzoekers: Frans de Vijlder, De Nederlandse School, NRO en de Vereniging Hogescholen
  3. Het formuleren van voorstellen voor invoering van collectieve professionalisering van docenten. Onderzoekers: Sioo

Congres Kwaliteit van Onderwijs 2.0

De drie projecten leveren spectaculaire resultaten op. Daarom is het een mooi moment voor een follow-up congres. Op 16 september zullen de onderzoeken gepresenteerd en bediscussieerd worden.

KWINK groep is verantwoordelijk voor de voorbereiding en organisatie van het congres. Het verslag van het congres vindt u hier.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten