KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Potentiekaarten voor energiebesparing

In welke straten en buurten in Nederland zijn de mogelijkheden voor energiebesparing het grootst? Om deze vraag te beantwoorden ontwikkelen KWINK groep en Ecofys potentiekaarten in opdracht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De digitale kaarten zijn bedoeld voor bouwbedrijven en installateurs zodat zij weten waar de kans op werk het grootst is. Ook […]

9 december 2015

In welke straten en buurten in Nederland zijn de mogelijkheden voor energiebesparing het grootst? Om deze vraag te beantwoorden ontwikkelen KWINK groep en Ecofys potentiekaarten in opdracht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

De digitale kaarten zijn bedoeld voor bouwbedrijven en installateurs zodat zij weten waar de kans op werk het grootst is. Ook geven de kaarten gemeenten inzicht op energie-gerelateerde beleidsvragen, bijvoorbeeld rond energie-armoede. We kijken nadrukkelijk naar wat er al is: het gaat niet om het verzamelen van nieuwe data, maar om het combineren en ontsluiten van bestaande datasets. We richten een aantrekkelijke en laagdrempelige interface in om (beleids-)vragen te kunnen beantwoorden.

Om zicht te krijgen op de belangrijkste vragen waar de potentiekaarten antwoord op moeten geven worden gesprekken gevoerd met energieloketten, gemeenten, bouwbedrijven en installateurs. Ook maken we een inventarisatie van de beschikbaarheid, bruikbaarheid en kwaliteit van bestaande datasets. Het resultaat zijn potentiekaarten die als pilot kunnen dienen voor verdere ontwikkeling.

Dit project is onderdeel van het deelprogramma gebouwde omgeving in het Energieakkoord. Op het terrein van duurzaamheid deed KWINK groep eerder onderzoek naar verschillende Green Deals en het programma Elektrisch Rijden.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten