KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Gezond aanbod in de schoolkantine?

Alle schoolkantines gezond in 2017. Dat doel heeft de Rijksoverheid zich gesteld. Maar welke afwegingen maakt een school bij het bepalen van het aanbod in de schoolkantine? Het Voedingscentrum heeft KWINK groep gevraagd te onderzoeken welke beelden er bij scholen bestaan over de invloed van de omgeving op het aanbod in de kantine. Invloed omgeving […]

28 december 2015

Alle schoolkantines gezond in 2017. Dat doel heeft de Rijksoverheid zich gesteld. Maar welke afwegingen maakt een school bij het bepalen van het aanbod in de schoolkantine? Het Voedingscentrum heeft KWINK groep gevraagd te onderzoeken welke beelden er bij scholen bestaan over de invloed van de omgeving op het aanbod in de kantine.

Invloed omgeving

In het onderzoek staan scholen in het voortgezet onderwijs en het MBO centraal. We spreken met de scholen over het aanbod in de schoolkantine. Specifiek kijken we naar de opvattingen van scholen over de invloed van de fysieke omgeving. Denk hierbij aan de aanwezigheid van supermarkten, snackbars of andere plekken rondom de school waar leerlingen eten en drinken kunnen kopen. Wat is de invloed hiervan? Leidt meer aanbod in de buurt van een school er toe dat het aanbod in de kantine wordt aangepast? Daarnaast zijn we benieuwd naar de invloed van de sociale omgeving. In hoeverre wordt het aanbod in de school bijvoorbeeld bepaald door ouders of leerlingen?

Doel van het onderzoek is het geven van inzicht in de beleving van scholen over de invloed van de omgeving op het aanbod in de schoolkantine. Het Voedingscentrum adviseert scholen over een gezond aanbod in de schoolkantine.

Voeding en gezond leven

KWINK groep heeft veel ervaring met onderzoek op het gebied van voeding en gezond leven. Eerder onderzochten we het voedingsbeleid op kinderopvanglocaties, evalueerden we het Convenant Gezond Gewicht en het RIVM Centrum Gezond Leven en adviseerden we Stichting Jongeren op Gezond Gewicht.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten