KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

MVO-dag 2015

Tijdens de jaarlijks MVO-dag zetten we ons actief in voor de maatschappij. Dit jaar hebben we meegedacht over mogelijkheden voor samenwerking tussen aanbieders van ondersteunende zorg voor kankerpatiënten. Dit deden we voor Stichting OOK. Stichting OOK (Optimale Ondersteuning bij Kanker) ondersteunt patiënten en naasten om zo goed mogelijk om te gaan met de impact van […]

3 augustus 2015

Tijdens de jaarlijks MVO-dag zetten we ons actief in voor de maatschappij. Dit jaar hebben we meegedacht over mogelijkheden voor samenwerking tussen aanbieders van ondersteunende zorg voor kankerpatiënten. Dit deden we voor Stichting OOK.

Stichting OOK (Optimale Ondersteuning bij Kanker) ondersteunt patiënten en naasten om zo goed mogelijk om te gaan met de impact van kanker op lichamelijk, psychisch en maatschappelijk gebied. Stichting OOK vindt dat de kwaliteit van leven van kankerpatiënten aanzienlijk vergroot kan worden door hen op het juiste moment de juiste ondersteuning te bieden. Kankerpatiënten ontvangen op dit moment nog niet altijd of in een te laat stadium informatie en ondersteuning. Het gaat dan om ondersteuning bij vragen rondom bijvoorbeeld voeding, fysiotherapie, huidproblemen, een pruik, of vragen op het gebied van werk.

De KWINK adviseurs hebben zich tijdens de MVO-dag gebogen over de vraag of samenwerking tussen aanbieders van ondersteunende zorg kan bijdragen aan een efficiënte en duurzame organisatie van ondersteunende zorg bij kanker. Welke organisatievormen (en financieringsvormen) zijn geschikt om eventuele samenwerking in te organiseren? Voor welke activiteiten is samenwerking van meerwaarde, voor welke niet? En wat zijn de kansen (en bezwaren) voor samenwerking op één fysieke plek? Welk organisatievorm/ financieringsmodel past daarbij?

KWINK groep draagt daarnaast via onze KWINK foundation bij aan uiteenlopende maatschappelijke projecten.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten