KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Kwaliteit van onderwijs

Iedereen vindt de kwaliteit van onderwijs belangrijk. Miljoenen jongeren en honderdduizenden docenten hebben er dagelijks mee te maken. Maar weten we ook waarover we het hebben? Of geeft iedere betrokkene een eigen betekenis eraan? Vanuit de constatering dat het hoog tijd is voor een fundamenteel debat vond op 25 juni het congres Kwaliteit van Onderwijs […]

1 juli 2015

Iedereen vindt de kwaliteit van onderwijs belangrijk. Miljoenen jongeren en honderdduizenden docenten hebben er dagelijks mee te maken. Maar weten we ook waarover we het hebben? Of geeft iedere betrokkene een eigen betekenis eraan? Vanuit de constatering dat het hoog tijd is voor een fundamenteel debat vond op 25 juni het congres Kwaliteit van Onderwijs plaats.

Gedurende de dag hebben 500 docenten, bestuurders, studenten en wetenschappers gezamenlijk hun creativiteit en denkkracht ingezet. Het ochtenddeel was gericht op verdieping op basis van de essays in de bundel ‘De echte dingen’. In de middag vonden drie ontwerpsessies plaats (manifest, leren, curriculum) en werden zes baanbrekende initiatieven gepresenteerd op de ideeënboulevard. De leiding van het ochtenddeel was in handen van de essayisten, allen expert op hun eigen thema. De leiding van de middag was belegd bij een schaduwraad van jonge dwarse denkers.

Het congres vormde het hoogtepunt van een debat over kwaliteit van onderwijs. KWINK groep was in opdracht van KCE verantwoordelijk voor het faciliteren van het debat en de voorbereiding en organisatie van het congres.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten