KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Driekwart kinderopvanglocaties hanteert voedingsrichtlijnen

KWINK groep onderzocht in opdracht van het Voedingscentrum of en hoe kinderopvanglocaties zich bezighouden met voedingsrichtlijnen. In 2014 heeft het Voedingscentrum actief aandacht gevraagd voor voedingsbeleid door een voorbeeld voedingsbeleid naar 4.000 kinderopvanglocaties te sturen. KWINK groep heeft onderzoek gedaan naar de wijze waarop  kinderopvanglocaties in de praktijk omgaan met voeding. Uit het onderzoek blijkt dat: Driekwart […]

27 juli 2015

KWINK groep onderzocht in opdracht van het Voedingscentrum of en hoe kinderopvanglocaties zich bezighouden met voedingsrichtlijnen.

In 2014 heeft het Voedingscentrum actief aandacht gevraagd voor voedingsbeleid door een voorbeeld voedingsbeleid naar 4.000 kinderopvanglocaties te sturen. KWINK groep heeft onderzoek gedaan naar de wijze waarop  kinderopvanglocaties in de praktijk omgaan met voeding. Uit het onderzoek blijkt dat:

  • Driekwart van de kinderopvanglocaties een richtlijn omtrent voeding of een andere vorm van uitgewerkt voedingsbeleid heeft.
  •  Iets meer dan de helft van de ondervraagden het voorbeeld voedingsbeleid van het Voedingscentrum gebruiken.
  • Een kwart van de ondervraagden alleen mondelinge afspraken heeft gemaakt over voedingsrichtlijnen.

De informatie van het Voedingscentrum wordt door medewerkers van kinderopvanglocaties positief beoordeeld als het gaat om de bruikbaarheid, begrijpelijkheid en relevantie van de informatie. Aanvullend op de bestaande informatie zouden kinderopvanglocaties nog ondersteuning willen krijgen bij de vraag hoe om te gaan met de wensen van ouders over (en hun invloed op) het voedingsaanbod.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten