KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Revitalisering van binnensteden

Binnensteden en binnenstadsgelden Leegstand in winkelstraten, panden die slecht zijn onderhouden en gebrek aan economische activiteiten in de binnensteden van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. constateerde in 2008 de bovengenoemde problemen. Daarom is besloten een budget van € 25 miljoen ter beschikking te stellen ter ‘revitalisering’ van de binnensteden. Onder regie […]

17 december 2014

Binnensteden en binnenstadsgelden

Leegstand in winkelstraten, panden die slecht zijn onderhouden en gebrek aan economische activiteiten in de binnensteden van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. constateerde in 2008 de bovengenoemde problemen. Daarom is besloten een budget van € 25 miljoen ter beschikking te stellen ter ‘revitalisering’ van de binnensteden. Onder regie van de drie gemeenten zijn meer dan 40 projecten gehonoreerd.

De drie gemeenten hebben ingezet op verbetering van het aanzien van hun binnensteden door te investeren in bestrating, straatmeubilair en infrastructuur (zoals bruggen). Ook is geïnvesteerd in de verbetering van panden, winkels, monumentale panden en musea.

Effecten inzichtelijk maken

KWINK groep is gevraagd om de binnenstadsgelden te evalueren. Op basis van documentenanalyse, interviews, groepsgesprekken en een straatonderzoek krijgen wij zicht op de effecten van de binnenstadsgelden.

Ervaring KWINK groep

KWINK groep heeft uitgebreide ervaring met evaluatieonderzoeken en het vormgeven, beoordelen en uitvoeren van subsidieregelingen in tal van sectoren.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten