KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Voedingsbeleid kinderopvang

KWINK groep onderzoekt in opdracht van het Voedingscentrum of en hoe kinderopvanglocaties zich bezighouden met voedingsbeleid. Aanleiding hiervoor is dat het Voedingscentrum in februari 2014 kinderopvanglocaties een voorbeeld voedingsbeleid heeft gestuurd. Het voorbeeld gaat in op gezonde keuzes in het voedingsaanbod. Het Voedingscentrum wil hiermee ondersteuning bieden aan de kinderopvanglocaties. KWINK groep onderzoekt hoe kinderopvanglocaties […]

17 oktober 2014

KWINK groep onderzoekt in opdracht van het Voedingscentrum of en hoe kinderopvanglocaties zich bezighouden met voedingsbeleid.

Aanleiding hiervoor is dat het Voedingscentrum in februari 2014 kinderopvanglocaties een voorbeeld voedingsbeleid heeft gestuurd. Het voorbeeld gaat in op gezonde keuzes in het voedingsaanbod. Het Voedingscentrum wil hiermee ondersteuning bieden aan de kinderopvanglocaties. KWINK groep onderzoekt hoe kinderopvanglocaties omgaan met dergelijk beleid en welke rol het voorbeeld beleid van het Voedingscentrum hierin speelt.

In het onderzoek worden telefonische interviews gehouden met 40 pedagogisch medewerkers en wordt er een enquête uitgezet onder het management van kinderopvanglocaties. De resultaten van het onderzoek worden in december 2014 verwacht.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten