KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

KWINK groep spreekt over e-books op Congres Collectie Nederland in Context

Leest u in 2018 uitsluitend nog e-books? Of leest u dan soms e-books en soms papieren boeken? Of uitsluitend papieren boeken? Hoeveel boeken zullen bibliotheekleden in 2018 lenen bij de bibliotheek en hoeveel van die boeken zijn e-books? Over deze en andere vragen verzorgden Bill van Mil (KWINK groep) en Coen van Hoogdalem (VOB Inkoopcommissie) […]

20 oktober 2014

Leest u in 2018 uitsluitend nog e-books? Of leest u dan soms e-books en soms papieren boeken? Of uitsluitend papieren boeken? Hoeveel boeken zullen bibliotheekleden in 2018 lenen bij de bibliotheek en hoeveel van die boeken zijn e-books?

Over deze en andere vragen verzorgden Bill van Mil (KWINK groep) en Coen van Hoogdalem (VOB Inkoopcommissie) een sessie tijdens het Congres Collectie Nederland in Context. Ruim 150 deelnemers bezochten dit congres dat door SIOB in samenwerking met de VOB werd georganiseerd te Media Plaza in Utrecht.

In de sessie zijn de resultaten toegelicht van het onderzoek dat KWINK groep, Rebel Group en ML Advies uitvoerden naar de aanschaf van e-content voor bibliotheken. Er is onderzocht hoe het media-aanbod zich mogelijk zal ontwikkelen tot 2018 en er is bepaald welk budget dan nodig is voor de inkoop van deze digitale media voor gebruikers van de openbare bibliotheken. Het berekende budget is uitgenomen uit het gemeentefonds en wordt op centraal niveau aan de bibliotheekbranche ter beschikking gesteld voor de inkoop van digitale content.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten