KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

Week van de alfabetisering – KWINK organiseert een taal boottocht

Op woensdag 10 september 2014 organiseerde KWINK groep in het kader van de week van alfabetisering een activiteit voor laaggeletterde kinderen uit de Schilderswijk in Den Haag. In samenwerking met buurthuis De Mussen hebben acht kinderen een middag gevaren in de KWINK sloep. De kinderen zochten woorden langs de grachten die samen een zin vormden. […]

29 september 2014

Op woensdag 10 september 2014 organiseerde KWINK groep in het kader van de week van alfabetisering een activiteit voor laaggeletterde kinderen uit de Schilderswijk in Den Haag. In samenwerking met buurthuis De Mussen hebben acht kinderen een middag gevaren in de KWINK sloep. De kinderen zochten woorden langs de grachten die samen een zin vormden. Door deze oefening hebben ze op een speelse interactieve manier geoefend met hun lees- en schrijfvaardigheid.

De Week van de Alfabetisering is tien jaar geleden begonnen als een initiatief van Stichting Lezen en Schrijven. Elk jaar rond 8 september (Wereldalfabetiseringsdag) vindt deze week plaats. Tijdens deze week roept de stichting organisaties en individuen op om activiteiten te organiseren en zo de aandacht te vestigen op het belang van geletterdheid.

Via de KWINK foundation steunt KWINK groep diverse maatschappelijke initiatieven.

 

Week vd Alfabetisering - Taal boottocht

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten