KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Reorganisatie van een toezichthouder

Met oog op verbetering van de kwaliteit van het toezicht én van de interne organisatie hebben we een toezichthouder begeleid in een reorganisatie en in de kwaliteitsontwikkeling van het toezicht. Dit heeft plaatsgevonden in een periode waarin de toezichthouder zich voorbereidde op de uitvoering van nieuwe wet- en regelgeving met risicogericht toezicht als adagium. Dit […]

21 augustus 2014

Met oog op verbetering van de kwaliteit van het toezicht én van de interne organisatie hebben we een toezichthouder begeleid in een reorganisatie en in de kwaliteitsontwikkeling van het toezicht. Dit heeft plaatsgevonden in een periode waarin de toezichthouder zich voorbereidde op de uitvoering van nieuwe wet- en regelgeving met risicogericht toezicht als adagium.

  • Dit betekende onder meer dat de organisatiestructuur en de besluitvormingsprocessen robuust moesten zijn, zodat adequaat kon worden ingespeeld op ontwikkelingen, zonder dat de uitvoering van het primaire proces van deze toezichthouder bij een ontwikkeling van enige impact meteen ontwricht zou raken.
  • Daarnaast betekende dit ook dat er een opdracht lag om de competenties van medewerkers hierop verder te ontwikkelen.
  • Naast het opstellen van een organisatierapport hebben we ook de implementatie van de reorganisatie begeleid en de interne kaders ontwikkeld om tot de gewenste competentieontwikkeling te komen.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten